Gisteren kondigde de president van El Salvador aan dat het wetsvoorstel om Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel in het land te maken is geaccepteerd. Het accepteren van Bitcoin wordt nu dus verplicht voor alle bedrijven die opereren in El Salvador. “De wet wordt onmiddellijk van kracht”, zei hij, waarbij hij verduidelijkte dat de regering 90 dagen zou toestaan ​​voor het opzetten van de infrastructuur.

Minen met vulkanen?

De president van het Latijns-Amerikaanse land gaat nog een stap verder en zegt dat het land van plan is om energie uit vulkanen te halen voor het minen van Bitcoin.

In een tweet op woensdag zei de president van El Salvador dat hij Mynor Gil, de president van het staatsbedrijf LaGeo, zou instrueren om Bitcoin (BTC)-mining te vergemakkelijken “met zeer goedkope, 100% schone, 100% hernieuwbare, 0 emissies energie” van de vulkanen van het land. Mynor Gil opereert de enige twee geothermische energiecentrales in het land.

Meer dan de helft van de opgewekte energie in het land komt van hernieuwbare energie. De vulkanen zijn op dit moment goed voor ongeveer 200 megawatt. Het potentieel zou echter veel hoger liggen en rond de 644 MW zijn. Volgens gegevens van de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index gebruikt Bitcoin rond de 116,7 terawattuur elektriciteit per jaar.

Het minen met geothermische energie is een de vele dingen in een lange lijst van pro-crypto-acties die de president van El Salvador de afgelopen dagen heeft aangekondigd.