De president van de Europese Centrale Bank (ECB) zegt dat centrale banken wereldwijd niet snel Bitcoin (BTC) zullen bezitten. 

In gesprek met The Economist op 10 februari toonde Christine Lagarde dat ze absoluut risico liep als het ging om gedecentraliseerde cryptocurrencies. Op de vraag of centrale banken wereldwijd Bitcoin zouden accepteren  antwoordde ze dan ook “Het is zeer onwaarschijnlijk – ik zou zeggen dat er geen sprake van is”.

Lagarde is vooralsnog duidelijk geen voorstander van de cryptocurrency. In de tijd dat bitcoin een oude all time high uit 2017 ruimschoots verdubbelde, zag de ECB vooral een jaar van door de overheid opgelegde lockdowns. De ECB noemt de pandemie van het coronavirus (COVID-19) een “ongeëvenaarde schok voor de wereldeconomie.”

Saifedean Ammous – Auteur van “The Bitcoin Standard” heeft een bijzondere kijk op de ECB en Bitccoin. Hij verwees deze week naar een ander evenement van de ECB, waarin werd gesteld dat consumenten in het hele eurozone blok binnen enkele jaren met negatieve rentetarieven kunnen worstelen.

“De ECB doet echt haar best om de waardepropositie van Bitcoin te benadrukken en te adverteren”, vatte Ammous samen.

Eerder werd er al gesproken over een digitale variant van de euro.Volgens kenners zou deze echter minstens vier jaar verwijderd zijn, ver achter op experimenten door China, dat zijn digitale yuan al aan het uitrollen is.

Vandaag werd tevens bekend dat Bank of New York Mellon, de oudste bank van de USA, begint met het financieren van bitcoin en andere digitale valuta.