PayPal lijkt al enige tijd bezig te zijn met plannen om crypto-handel te gaan faciliteren. Naar verluidt zullen ze crypto-handel gaan introduceren via een nieuwe broker dienst die wordt aangeboden door Paxos, het bedrijf achter de stablecoin Paxos Standard Token.

De plannen van PayPal houden de gemoederen al enige tijd bezig, daar vorige maand het eerste gerucht naar buiten kwam dat PayPal binnen 3 maanden crypto-handel zou gaan faciliteren voor haar gebruikers.

Coindesk meldde vandaag, op 20 juli, dat PayPal gebruik zal gaan maken van de brokerdienst van Paxos. Het is momenteel nog niet duidelijk om welke crypto-activa het precies zal gaan. Vermoedelijk zal er worden begonnen met de meest gangbare, Bitcoin.

Dit verslag komt na een eerdere aankondiging van 15 juli waarbij Paxos een crypto-broker dienst lanceerde die het andere bedrijven makkelijker zou maken om de crypto-handelsfuncties te integreren. Volgens het verslag van Coindesk zal PayPal als een van de eersten gebruik maken van deze dienst.

Deze ontwikkeling zou de acceptatie van cryptocurrency een stap vooruit brengen, daar het ruim 300 miljoen actieve klanten bedient.