Betalingsgigant PayPal heeft afgelopen maart de Europese Commissie ingelicht dat het actief bezig is met cryptocurrency

In een brief die recent is gepubliceerd door PayPal staat dat de betalingsgigant op 20 maart de Europese Commissie (EU) heeft ingelicht dat het “eenzijdige en tastbare stappen” had ondernomen in de cryptocurrency-ruimte.

Afgelopen juni beschreven bronnen nog aan nieuwssite Coindesk dat PayPal van plan was om diensten voor het kopen en het verkopen van cryptocurrency te lanceren. Het bedrijf heeft hier geen commentaar op gegeven. 

In de brief van PayPal staat een advies over hoe de EU de opkomende activaklasse beter kan reguleren en dat PayPal gelooft dat cryptocurrencies pijnpunten in het traditionele financiele systeem kunnen aanpakken. 

Medio 2019 zei PayPal nog lid te zijn geworden van de Libra Association van Facebook. Het project zou een eigen stablecoin ter wereld brengen. Echter verliet PayPal de organisatie al in oktober. Sindsdien lijkt PayPal gericht te zijn op het eigen avontuur in de cryptocurrency sector. Eerder heeft PayPal de EU ook al voorzien van een advies over cryptocurrency met betrekking tot het voorkomen van witwassen.

Het zei ook dat toekomstige Europese regelgeving technologisch neutraal moet blijven.

De brief van PayPal:

Bron: Coindesk