PayPal is officieel toegetreden tot de cryptocurrency-markt, waardoor gebruikers van PayPal bitcoin en andere cryptocurrencies kunnen kopen, verkopen en bewaren met behulp van de online wallets van het Amerikaanse digitale betalingsbedrijf. Dat meldt Reuters.

Eerder berichtten we al over geruchten rondom PayPal en het aanbieden van crypto. Vervolgens bleef het een lange tijd stil, maar vandaag is officieel bekend gemaakt dat PayPal de plannen door heeft gezet.

PayPal-klanten zullen vanaf begin 2021 ook cryptocurrencies kunnen gebruiken om betalingen te verrichten bij de 26 miljoen partijen die staan aangesloten op het netwerk, aldus het bedrijf in een verklaring.

Met het aanbieden van deze service hoop PayPal het wereldwijde gebruik van digitale valuta aan te moedigen. Tegelijkertijd zal PayPal het netwerk voorbereiden op nieuwe digitale valuta’s die kunnen worden ontwikkeld door centrale banken en bedrijven, zei president en CEO Dan Schulman in een interview.

“We werken samen met centrale banken en denken na over alle vormen van digitale valuta en hoe PayPal een rol hierin kan spelen”, zei hij.

De aankomende weken zullen Amerikaanse gebruikers cryptocurrencies in hun PayPal-wallets kunnen kopen, verkopen en bewaren, aldus PayPal. Het doel is om in de eerste helft van 2021 de dienst uit te breiden naar dochteronderneming Venmo en enkele andere landen. Wanneer we het in Nederland kunnen verwachten is nog niet bekend.

Het aanbieden van deze diensten brengt cryptocurrency een stap dichterbij de normalisering van cryptocurrencies. Het bedrijf telt momenteel 346 miljoen actieve gebruikers over de hele wereld, en verwerkte in het tweede kwartaal $222 miljard aan betalingen.

Cryptocurrency-betalingen via PayPal worden verrekend met fiat-valuta’s, zoals de Amerikaanse dollar of de euro. Dit betekent dat de aangesloten verkopers dus geen cryptocurrencies ontvangen maar ‘gewoon’ geld.

PayPal zal in eerste instantie aankopen van bitcoin en andere cryptocurrencies, ethereum, bitcoin cash en litecoin, toestaan. Het werkt samen met Paxos Trust Company om de service aan te bieden.