PayPal-gebruikers zullen binnen 3 maanden Bitcoin (BTC) kunnen kopen en verkopen, hiermee wordt de cryptocurrency beschikbaar voor meer dan 325 miljoen PayPal-gebruikers.

Verschillende anonieme bronnen hebben aan crypto-nieuwssite Coindesk gemeld dat PayPal van plan is om cryptocurrency te gaan verkopen. Het nieuws maakte een hoop los in de afgelopen uren binnen de crypto-community. 

PayPal kan op sommige crypto beurzen al worden gebruikt om geld te storten en op te nemen, rechtstreeks crypto kopen via PayPal is echter een compleet nieuwe ontwikkeling. Naast dat dit het gemakkelijker maakt voor crypto-gebruikers is het misschien wel de grootste ontwikkeling van de afgelopen jaren. 

“Ik heb begrepen dat ze aankopen en verkopen van crypto rechtstreeks van PayPal en Venmo zullen toestaan” vertelde een goed geplaatste bron aan CoinDesk. “Ze zullen een soort van ingebouwde wallet-functionaliteit hebben, zodat je het daar kunt opslaan.”

Het is momenteel nog niet duidelijk welke of hoeveel cryptocurrencies beschikbaar zouden zijn, naar verwachting zal er gestart worden met de Bitcoin

De bron zei te verwachten dat PayPal “met meerdere beurzen zou werken om liquiditeit te verkrijgen.”

Een tweede bron bevestigde het verhaal dat PayPal crypto diensten wil aanbieden en dat we de dienst binnen de aankomende drie maanden kunnen verwachten.

PayPal weigert vooralsnog om commentaar te geven op de plannen.

21 miljoen bitcoins

Een interessant onderdeel van deze partnership is dat hiermee 325 miljoen mensen Bitcoin kunnen kopen. Echter zullen er nooit meer dan 21 miljoen bitcoins beschikbaar zijn. Dit zou dus wel eens voor een schaarste kunnen gaan zorgen waarmee de prijs omhoog gedreven zou kunnen worden. Desondanks biedt dit geen garanties. Crypto-twitteraar Scott Melker vergelijkt het met de hype rondom Bakkt, maar dan 10x zo groot.