Bitcoin bereikt weer nieuwe recordhoogtes, tegelijkertijd blijft de interesse van grote bedrijven in Bitcoin toenemen. We wees Dan Schulman, de CEO van PayPal, recent op toekomstige ontwikkelingen voor het crypto-aanbod van PayPal tijdens Forbes ” 2021 Blockchain 50 Symposium: Crypto Goes Corporate ‘, een online evenement dat plaatsvond op 13 april.

De CEO van PayPal gaf in een gesprek met Michael del Castillo, associate editor bij Forbes, aan dat het financiële systeem de komende vijf jaar meer veranderingen zal ondergaan in vergelijking met de vooruitgang die is geboekt in de voorgaande 30 jaar. Schulman merkte verder op dat digitale valuta’s, zoals Bitcoin (BTC), het voortouw zullen nemen en vermeld dat er in de komende vijf tot tien jaar veel minder contant geld en creditcardtransacties zullen zijn. Schulman zei:

“We gaan het tijdperk in van digitale valuta, en die digitale valuta houden een enorme belofte in, of dit nu cryptocurrencies zijn of digitale valuta van de centrale bank. Ik geloof dat digitale valuta het nut van betalingen kunnen vergroten en het financiële systeem inclusiever en goedkoper kunnen maken. “

Nog geen plan om Bitcoin aan de balans van PayPal toe te voegen

Hoewel de CEO van PayPal een zeer optimistische houding lijkt te hebben ten opzichte van de acceptatie van cryptocurrency, zei de directeur dat er nog geen plannen zijn om Bitcoin aan de balans van PayPal toe te voegen in 2021. “Ik denk dat de kans hierop klein is”, zei hij. Toen Schulman werd gevraagd waarom, legde Schulman uit dat de balans van PayPal bestaat uit veilige activa met minder volatiliteit, aangezien fondsen moeten worden gebruikt op manieren die geld kunnen teruggeven aan aandeelhouders. “We moeten echt zeker weten wat er op die balans staat om een ​​consistente kapitaalallocatie te garanderen”, zei Schulman.

Bij het evenement sprak ook Michael Saylor, de CEO van Microstrategy, een bedrijf dat wel een enorme hoeveelheid Bitcoin op de balans heeft staan.

Saylor deelde ook zijn mening over de toekomst van Bitcoin tijdens het corporate-evenement. Saylor merkte op dat er “een enorme verandering is opgetreden in het sentiment in de zakenwereld” ten opzichte van Bitcoin. Duizenden bedrijven aarzelen nog steeds om Bitcoin aan hun balans toe te voegen om twee redenen: volatiliteit en immateriële boekhouding.

Volgens Saylor is volatiliteit een verkeerde benaming en merkt op dat Bitcoin de meest succesvolle asset van het decennium is geweest, omdat het elke zes maanden in prijs verdubbelt gedurende 10 jaar achter elkaar. Saylor legde verder uit dat de enige logische reden waarom de meeste bedrijven nog steeds geen Bitcoin aan hun balans hebben toegevoegd, te wijten is aan immateriële boekhoudmethoden, en merkt op dat dit problematischer is dan de volatiliteit.