Vorige maand werd bekend dat het betaalplatform PayPal officieel cryptodiensten gaat aanbieden. Maandag 2 november gaven de senior executives van het bedrijf tijdens de Q3 winst aankondiging verdere details over de plannen om volgend jaar de crypto-sector binnen te dringen. Een opvallende aankondiging hierbij was dat PayPal ook plannen heeft om digitale valuta van centrale banken (CBDC) te ondersteunen. 

“Het is duidelijk dat de wereld in een rap tempo verandert van fysiek naar digitaal”, aldus PayPal-CEO Dan Schulman, die de snelheid van veranderingen binnen de sectoren betalingen en financiële dienstverlening benadrukte.

Over de digitale valuta van centrale banken zei hij het volgende: 

“CBDC’s zijn een kwestie van wanneer en hoe ze worden gedaan, en niet of.”

Daarbij gaf de CEO van paypal ook aan dat PayPal met haar omvang CBDC’s kan helpen vormgeven. Zo kan PayPal helpen bij het vergemakkelijken van interoperabiliteit met bestaande betalingsrails en het bevorderen van acceptatie bij handelaren. 

“Ik denk echt dat ons platform en alle nieuwe digitale infrastructuur die we nu opzetten, kunnen helpen om dat beheer en geldverkeer efficiënter, goedkoper en sneller te maken.”

Na de aankondiging van PayPal vorige maand schoot de koers van Bitcoin (BTC) en andere cryptocurrencies de lucht in. Met het uitrollen van crypto over het PayPal netwerk worden de digitale valuta opeens beschikbaar voor meer dan 28 miljoen handelaren die bij PayPal zijn aangesloten.

Momenteel heeft slechts 10% van de Amerikaanse gebruikers van PayPal toegang tot de cryptodiensten. Naar verwachting zal de rest vóór december online komen.