Lionel Messi maakte deze week de overstap van FC Barcelona naar Paris Saint-Germain (PSG). Naast dat dit misschien wel de grootste voetbaltransfer is van de eeuw zijn er ook een aantal andere bijzondere zaken gemoeid met de transfer van de voetballer. Messi maakte transfervrij de overstap, desondanks zal Messi er financieel niet echt op achteruitgaan. In een wereldprimeur voor zo’n spraakmakende transfer ontving Leo Messi een groot aantal ‘$PSG Fan Tokens’.

De opname van de $PSG Fan Tokens in het welkomstpakket van de speler verbindt hem onmiddellijk met miljoenen Paris Saint-Germain-fans over de hele wereld. 

Fan tokens zijn niet nieuw, al in 2018 zette Paris Saint-Germain een stap in de wereld van blockchain en werd het de eerste club die samenwerkte met Socios.com. Hierdoor kunnen fans van Paris Saint-Germain gebruik maken van een groot aantal engagement mogelijkheden op de app. Via $PSG Fan Tokens krijgen fans over de hele wereld de mogelijkheid om bijvoorbeeld een ​​motiverende boodschap op de muur van de kleedkamer te kiezen voor een belangrijke wedstrijd, het Doelpunt van het Seizoen te kiezen. De tokens geven de fans dus stemrecht binnen de club. Daarnaast hebben de tokens zoals iedere cryptocurrency ook een bepaalde waarde welke kan stijgen of dalen. Sinds de aankondiging van Lionel Messi als nieuwe speler van de club is de token met meer dan 100% gestegen. De hype rond de laatste aanwinsten in de drukke zomer transferperiode van de club zorgde voor een enorme golf van interesse in $ PSG Fan Tokens, met handelsvolumes van meer dan $1,2 miljard in de dagen voorafgaand aan de verhuizing.

Marc Armstrong, Chief Partnerships Officer van Paris Saint-Germain zei: “Het volledig omarmen van Socios.com en $PSG Fan Tokens is een enorm succes gebleken voor de Club. We hebben een nieuw wereldwijd publiek kunnen aanspreken, waardoor we een aanzienlijke digitale inkomstenstroom hebben gecreëerd.”