PancakeSwap is een vrij nieuwe gedecentraliseerde exchange (DEX) die is gemaakt op de Binance Smart Chain (BSC). De geautomatiseerde marktmaker (AMM) biedt gebruikers een aantal innovatieve manieren om inkomstenstromen te genereren uit hun cryptocurrencies. 

Bij Bitcoinmeester kunt u PancakeSwap (CAKE) kopen! PancakeSwap werd gelanceerd op 20 september 2020 en is een DEX op de BSC die gebruikmaakt van liquiditeitspools zonder toestemming die zijn geautomatiseerd en volledig worden beheerd door algoritmes. Dit gebruik van algoritmes om de pools uit te voeren maakt van PancakeSwap een geautomatiseerde market maker.

Wat PancakeSwap betreft, ze gebruiken de zogeheten CAKE-token, een BEP-20-token op de BSC. De PancakeSwap-exchange biedt snelle transacties en lagere kosten dan de DeFi-projecten die op Ethereum zijn gebouwd. Als het nummer één AMM-platform op de BSC kan PancakeSwap in dezelfde competitie worden beschouwd als de op ERC-20 gebaseerde AMM’s zoals SushiSwap en Uniswap.

Waarom PancakeSwap?

Zoals je misschien al vermoed op basis van de bovenstaande uitleg, stelt PancakeSwap gebruikers in staat BEP-20-tokens uit te wisselen. Het stelt hen ook in staat om hun cryptocurrencies te gebruiken om liquiditeit te bieden voor de exchange pools en zo extra tokens te verdienen. Het is ook mogelijk om tokens te staken op PancakeSwap en meer tokens te verdienen met die methode.

  • Verdien meer tokens

PancakeSwap heeft, net als veel DEX’en, zijn eigen native token genaamd CAKE. Gebruikers kunnen CAKE staken of het gebruiken in de SYRUP-pools van PancakeSwap om meer CAKE-tokens te verdienen. CAKE kan je zelfs staken voor tokens van andere projecten die op de Binance Smart Chain zijn gebouwd, zoals DODO, UST (Terra USD) of LINA (Linear Finance) om er een paar te noemen. Er zijn momenteel 16 pools vermeld en er komen er voortdurend meer bij.

  • Lage tarieven en snelle transacties

Een van de groeiende klachten over projecten die op Ethereum zijn gebouwd zijn de hoge kosten en trage transacties van het netwerk. PancakeSwap maakt echter geen gebruik van het Ethereum-netwerk, het gebruikt het BSC-netwerk en BEP-20-tokens. Als gevolg hiervan zijn de betaalde vergoedingen veel lager, meestal variërend van $0,04 tot $0,20, en duren transacties gemiddeld minder dan 5 seconden. Vergelijk dat eens met Ethereum, waar de kosten voor een groot deel van 2021 hoger waren dan $20 en transacties tot 5 minuten duren om te bevestigen.

  • Geen KYC-vereiste

Elke gecentraliseerde exchange die we kennen, volgt de vereisten voor Know Your Customer en Anti-Money Laundering (KYC / AML), waardoor de privacy van gebruikers wordt verwijderd door van hen te eisen dat ze uitgebreide documentatie verstrekken om hun identiteit te bewijzen.

Als een gedecentraliseerde exchange zonder regelgevende autoriteit kunnen gebruikers transacties uitvoeren met privacy bij PancakeSwap. Iedereen waar ook ter wereld kan handelen in de honderden activa die beschikbaar zijn bij PancakeSwap met meer dan $600 miljard aan liquiditeit.

Conclusie

Op de Binance Smart Chain is PancakeSwap de grootste en meest gebruikte AMM voor yield farming en staking. Met meer dan $650 miljoen aan dagelijks handelsvolume is het meer dan het dubbele van het handelsvolume van SushiSwap en bijna net zo groot als Uniswap (v2). Het is verreweg het grootste project dat op BSC draait, en aangezien DeFi in populariteit blijft groeien, zou het verrassend zijn als het niet ook zou blijven groeien.

Eerlijk gezegd is het toevoegen van een DeFi dApp aan de BSC een grote stap, omdat het gebruikers de mogelijkheid geeft om deel te nemen aan DeFi zonder vast te zitten aan de enorme kosten van het Ethereum-netwerk. Op slechts 5 maanden oud is het zeer waarschijnlijk dat PancakeSwap in de toekomst een enorme groei zal doormaken. Binance heeft dat geholpen door PancakeSwap op te nemen in het Binance Accelerator Fund, dat fondsen verstrekt die het project helpen sneller te groeien.

Over het algemeen is het waarschijnlijk dat DeFi blijft groeien, zowel op Ethereum als op BSC, en PancakeSwap creëert naam als dé plek voor yield farming. Het team heeft uitstekend werk verricht bij het lanceren en verbeteren van de DEX tijdens zijn korte bestaan ​​en we verwachten dat ze een toenemend niveau van innovatie naar de DeFi-ruimte zullen brengen.

PancakeSwap is een project dat de moeite waard is om te gebruiken voor yield farming, en het bekijken waard om te zien welke ontwikkelingen er de komende maanden en jaren plaatsvinden.