Een van onze nieuwste toevoegingen is Origin (OGN). Maar wat is Origin Protocol nou eigenlijk? Dat gaan we je vertellen aan de hand van dit artikel! 

>> Origin (OGN) Kopen

Origin is een door Ethereum aangedreven platform wat als doel heeft Non-Fungible Tokens (NFT’s) en Decentralized Finance (DeFi) naar de grote massa te brengen. Origin is opgericht door Josh Fraser en Matthew Liu. Fraser is onder andere mede-oprichter van meerdere technologiebedrijven, waaronder Torbit, dat werd overgenomen door Walmart Labs. Liu was een vroege medewerker bij YouTube en werkte bij verschillende startups, waaronder Bonobos en Qwiki, die werden overgenomen door Yahoo. Beide zijn dus al een geruime tijd actief in de tech branche en hebben die ervaringen meegenomen naar Origin. Origin heeft in juli 2018 omgerekend $38 miljoen opgehaald aan particuliere en openbare tokensales van OGN. Onder de investeerders zijn tal van grote institutionele en particuliere partijen, waaronder Pantera Capital, Blockchain.com, YouTube-oprichter Steve Chen en Reddit-oprichter Alexis Ohanian.

NFT Launchpad

Nadat Origin gedurende enkele jaren een gedecentraliseerd e-commerceplatform heeft uitgebouwd, heeft Origin hun platform een make-over gegeven en zich gericht op NFT’s en de unieke ervaringen die deze digitale eigendomscertificaten kunnen bieden. Origin creëerde een online marktplaats met de naam “NFT Launchpad” waarmee ze de uitgifte van NFT’s willen vereenvoudigen en meer controle in handen van de makers willen leggen. Origin heeft al meerdere record-setting NFT-drops gehost, waaronder een album van muziekproducent 3LAU en de originele “Charlie Bit My Finger” video.

Origin ziet NFT’s breder dan een schaarse vorm van digitale kunst, het ziet het als een geheel nieuwe activaklasse die van alles kan vertegenwoordigen, van digitale of echte goederen tot verzamelobjecten en ervaringen. Origin heeft als doel een ervaringsgericht online winkelplatform creëren voor alle soorten NFT’s met hun eigen NFT Launchpad.

Origin geeft de makers met het NFT Launchpad meer controle over de branding, prijsmodellen, inhoud en producten die niet op andere NFT-marktplaatsen te vinden zijn.

Om zich te onderscheiden van andere platforms, maakt Origin het mogelijk om aankopen te doen met creditcards of betaalpassen in plaats van alleen cryptocurrencies te gebruiken, de drempel om NFT’s te kopen wordt hiermee een stuk lager.

Origin Dollar (OUSD)

Het Origin protocol richt zich naast de NFT markt ook op de DeFi sector middels een eigen stablecoin, de Origin Dollar (OUSD). Origin wilt gebruikers hiermee de mogelijkheid geven om passief rendement te verdienen op OUSD die in de wallets van de gebruiker wordt bewaard zonder dat ze hiervoor hun munten hoeven te staken of te locken in een protocol.

OUSD is een op Ethereum gebouwde stablecoin waarvan de waarde is gekoppeld aan de Amerikaanse dollar. Origin stelt dat OUSD altijd toegankelijk is voor het doen van transacties terwijl houders dit passieve inkomen uit hun wallets kunnen halen indien gewenst.

OGN Token

De eigen token van het complete Origin ecosysteem is het OGN-token. Het token dient meerder functies binnen het ecosysteem dat houders in staat moet stellen transparant toezicht en ontwikkeling van het Origin-platform te garanderen.

OGN wordt voornamelijk gebruikt als het governance-token van het platform. OGN-houders kunnen voorstellen maken en erover stemmen om het onderliggende protocol te wijzigen of aan te passen, zoals wijzigingen in de vergoedingen of hoe fondsen worden toegewezen aan verschillende projecten.

OGN dient ook als een token voor het opbouwen van waarde, wat betekent dat OGN-houders een deel van de inkomsten en vergoedingen kunnen verdienen die worden gegenereerd door verkopen op de NFT-markt.

Het totale aanbod van OGN is beperkt, wat betekent dat er maar 1 miljard OGN-tokens in omloop zullen zijn. De ontwikkelaars van Origin hebben eerder door het platform gegenereerde inkomsten gebruikt voor het terugkopen van tokens om het aanbod van OGN te beheren en de marktprijs te stabiliseren.