Uit een nieuw onderzoek is gebleken dat de meeste transacties op XRP, EOS en XTZ geen waarde over dragen.

Volgens een onderzoeksrapport dat is gepubliceerd door arXiv bevat slechts 2% van de transacties op het XRP-netwerk en 18% van het Tezos (XTZ) netwerk waarde in de overdracht. In het onderzoeksrapport staat dat in de periode van 1 oktober 2019 tot 31 december 2019 95% van de transacties op EOS verband hield met de airdrop van een momenteel waardeloos token.

Daniel Perez, een van de onderzoekers, schreef “We weten wat ze doorstaan ​​hebben: herzien van blockchain-transacties met hoge schaalbaarheid”, die beweert de “eerste grootschalige gedetailleerde analyse van drie van de meest gebruikte blockchains met hoge doorvoer. “

In het onderzoek classificeerden de onderzoekers on-chain transacties en maten elke categorie tegenover het totaal. Hieruit blijkt dat de blockchains snel en sterk zijn en dus ook veel transacties aan kunnen, maar momenteel amper worden gebruikt voor waardeoverdracht doeleinden.

50% van de XRP transacties komen uit 18 accounts

“Uit onze analyse blijkt dat slechts een klein deel van de transacties wordt gebruikt voor waardeoverdracht doeleinden en slechts 2% van de transacties op het XRP-grootboek leidt tot waardeoverdrachten.”

David Schwartz, CTO van Ripple, geeft er een positieve draai aan en zei dat spam een bewijs is van de snelheid, betaalbaarheid en capaciteit van het grootboek van het netwerk.

“Transacties zijn zo snel en goedkoop en het grootboek heeft zoveel capaciteit. Dat geeft weinig aansporing om geen txns met een waarde van bijna nul in te dienen”, zei hij. De meeste transacties waren onschadelijke bots die vochten om een positie in orderboeken, zei hij. Een verhoging van de transactieprijs zou het probleem van spam oplossen ten koste van waardevolle transacties.

Het team controleerde in totaal 90.000 accounts die in 2019 150 miljoen XRP-transacties uitvoerden. Een derde van de accounts deed echter slechts één transactie, terwijl 18 accounts gekoppeld aan Huobi verantwoordelijk waren voor de helft van het totale aantal transacties.

Deze accounts zijn ofwel gelinkt aan een account van Huobi Exchange, of handelen regelmatig met accounts gelinkt aan Huobi. Ze hebben allemaal transacties uitgevoerd met CNY en hebben dezelfde tag gebruikt.

EOS en XTZ

In de onderzochte periode was 95% van de transacties op EOS gerelateerd aan de EIDOS-token-airdrop⁠ – een token die in feite geen waarde heeft. Echter:

“Vóór de komst van het EIDOS-token gaat het om ongeveer 50% transacties voor gokspellen. De rest was verdeeld tussen tokenoverdrachten en verschillende vormen van entertainment, zoals spellen zonder weddenschappen en betalingen aan pornografische websites. ”

Op het Tezos-netwerk was 82% van de transacties betrokken bij het onderschrijven van blokken. “Dit komt doordat elk blok minstens 32 goedkeuringen nodig heeft om te worden bevestigd en het aantal transacties op het netwerk nog steeds laag is“, merkt het rapport op. “De rest van de doorvoer wordt voornamelijk gebruikt door transacties om activa tussen rekeningen over te dragen.”

De onderzoekers concludeerden dat hoewel het duidelijk was dat deze drie blockchains het vermogen hebben om een ​​hoge verwerkingscapaciteit uit te voeren, hun potentieel “tot dusver niet volledig is gerealiseerd voor hun beoogde doeleinden.”