OmiseGO (omgedoopt tot het OMG-netwerk) is een schaal oplossing voor Ethereum die volledig compatibel is met ERC-20-tokens en ETH.

Het OMG-netwerk, dat lagere gaskosten en snellere bevestigingstijden belooft, wil enkele van de schaalbaarheid problemen die Ethereum belemmeren, verminderen.

OmiseGO (omgedoopt tot OMG Network) is een Layer 2-oplossing voor het betrouwbaar overbrengen van waarde op Ethereum. Het is bedoeld om transactiekosten en -tijden te verlagen zonder de veiligheid van Ethereum in gevaar te brengen.

In wezen helpt het OMG-netwerk bij het oplossen van de schaalbaarheid problemen die Ethereum momenteel heeft.

Het OMG-netwerk is een zogenaamde Layer 2-oplossing. Een Layer 2-oplossing wordt bovenop een bestaande blockchain (in dit geval Ethereum) gebouwd. Aangezien transacties worden verwerkt op de “secundaire” laag, wordt hierdoor kostbare blokruimte vrijgemaakt op de Ethereum-blockchain.

Het OMG-netwerk zou dezelfde beveiliging moeten hebben als Ethereum, maar met lagere transactiekosten en snellere transactietijden – en het werkt met alle ERC-20-tokens en ETH.

Waarom OMG Network?

Netwerkcongestie is een cruciaal nadeel van Ethereum. Transacties op Ethereum zijn meestal relatief snel en worden binnen 10-20 seconden bevestigd. Als de gasprijzen echter hoog worden, kunnen transactietijden oplopen tot uren (zelfs dagen).

Aangezien duurdere gas transacties eerst door het netwerk worden geleid, kan de transactie lang wachten op bevestiging als u een lage gasprijs biedt. Wanneer er een hoge netwerkbelasting is (d.w.z. vraag naar blokruimte), gaan de gasprijzen natuurlijk omhoog en nemen de transactietijden toe.

In dit geval betaalt u ofwel een hogere prijs om uw transactie door te laten gaan, of u blijft zitten wachten tot de gas prijzen dalen. Er zijn dus twee problemen met het Ethereum-netwerk wanneer het onder druk staat: hoge gaskosten en lange bevestigingstijden.

Het OMG-netwerk lost dit op door goedkope, snelle transacties aan te bieden. Het biedt duizenden transacties per seconde (TPS), tegen ongeveer een derde van de gemiddelde kosten van Ethereum.

Dit is niet alleen belangrijk voor tokenhandel. Met de overvloed aan DeFi-applicaties die op Ethereum worden geïmplementeerd, zal netwerkcongestie een probleem blijven. Hoewel de Ethereum 2.0-upgrade Ethereum schaalbaarder zou moeten maken, wordt verwacht dat Layer 2-oplossingen in de toekomst nog steeds nodig zullen zijn. Bovendien zal het jaren duren voordat Eth2 volledig is uitgerold. Ethereum-gebruikers kunnen natuurlijk niet zo lang wachten op lagere gas kosten en snellere transacties.

Conclusie

Het OMG-netwerk is bedoeld om problemen met de schaalbaarheid van Ethereum op te lossen. Het is een waardeoverdracht laag die snelle transactietijden en lage gas kosten voor financiële diensten op de blockchain mogelijk maakt.