De Noorse investeringsmaatschappij Aker ASA heeft een nieuwe dochteronderneming opgericht om Bitcoin op zijn balans te houden en zo te investeren in cryptocurrencies en bedrijven die zich begeven in de crypto-ruimte.

Aker ASA is een in Oslo beursgenoteerde holding met een waarde van $6 miljard. Volgens een persbericht welke op maandag naar buiten werd gebracht heeft Aker een nieuw bedrijf opgericht met de naam Seetee AS, wiens missie het is om te investeren in Bitcoin (BTC).

Het nieuw gevormde bedrijf zal zich niet alleen vestigen op cryptocurrencies maar ook in het minen van Bitcoin. Het bedrijf gaat daarbij op zoek naar partnerships met andere bedrijven. Naar verluidt zou de eerste partnership al zijn gesloten met Blockstream.

Volgens Blockstream CEO Samson Mow zal zijn bedrijf nauw gaan samenwerken met Seetee bij de implementatie van BTC-mining en het opzetten van sidechains.

Noorwegen draagt aanzienlijk bij aan de totale Bitcoin-miningcapaciteit.

Het land staat op de achtste plaats in termen van wereldwijde maandelijkse hash-snelheid volgens gegevens van de Cambridge Bitcoin Electricity Consumption Index. 

Het moederbedrijf Aker zal Seetee 500 miljoen Noorse kroon ($ 58 miljoen) aan initiële kapitalisatie verstrekken. Het nieuwe bedrijf houdt al zijn liquide activa in BTC, iets wat redelijk uniek is. Op vrijdag onthulde Seetee al dat het 1.170 BTC heeft gekocht.