De afgelopen week hebben we weer een aantal nieuwe munten toegevoegd aan het aanbod op ons platform. We ontvangen regelmatig verzoeken van onze klanten om een bepaalde munt toe te voegen, als deze genoeg liquiditeit heeft en naar onze mening potentie heeft voegen wij deze toe aan het platform.

Recent hebben wij DIA, Swipe, Polkadot, Reserve Rights Token en Safe Haven toegevoegd aan ons aanbod. Wat deze munten precies doen leggen we uit in dit artikel.

Dia (DIA)

DIA is de afkorting voor Decentralized Information Asset. Dia voorziet financiële instellingen van een onveranderlijke en geverifieerde enkele bron van financiële marktgegevens voor elk markt- en activa type. Dia biedt een open-source data platform gericht op DeFi. De Dia token wordt gebruikt voor de governance op het netwerk zelf.

Swipe (SXP)

Swipe is een digitale wallet-applicatie waar meerdere activa in beheerd kunnen worden en waarbij een Visa-betaalpas kan worden gebruikt om in fysieke winkels of online met crypto te betalen, Swipe wisselt de crypto vervolgens om naar Fiat-valuta. Swipe gebruikers verschillende cryptocurrencies kopen, verkopen en uitgeven. Swipe is ondertussen in handen van Binance en gebruikt de Ethereum-blockchain om het Swipe-netwerk te bedienen. De token die het netwerk aandrijft is de SXP token.

Polkadot (DOT)

Polkadot is een open-source blockchain project en is opgericht door de Web3 Foundation. Het Polkadot protocol is een zogeheten shard-protocol wat het mogelijk maakt voor blockchain-netwerken om onderling te kunnen samenwerken. Het Polkadot netwerk is gebouwd door Ethereum mede-oprichter Gavin Wood, Robert Habermeier en Peter Czaban. 

Het DOT token heeft een drietal verschillende doelen binnen het netwerk: governance over het netwerk, staking en bonding.

Reserve Rights Token (RSR)

Het Reserve Rights-protocol beschrijft zichzelf als een groep die erin gelooft dat cryptocurrencies het beter kunnen doen dan fiatgeld, maar zijn van mening dat geen van de bestaande cryptocurrencies zou kunnen opschalen naar wereldwijd gebruik, een stabiele koopkracht kan behouden en niet kan worden stilgelegd. Het doel van Reserve Rights is om de meest toegankelijke, economisch sterkste en meest robuuste cryptovaluta te ontwikkelen en na verloop van tijd een groot deel van de wereld ervan te overtuigen om er andere valuta door te vervangen.

Safe Haven (SHA)

Safe Haven is onze laatste toevoeging en bouwt aan meerdere asset management-oplossingen welke zijn gericht op B2B2C-klanten. Omdat erfenisoplossingen het primaire product van SafeHaven zijn, zal de waarde van de token worden gecreëerd door exchanges, wallets en individuen die hun cryptocurrencies willen beschermen als zich een onvoorziene gebeurtenis voordoet. B2B-klanten kunnen via SafeHaven bescherming bieden aan hun eindgebruikers.