We blijven constant bezig met het verbeteren van ons aanbod, daarom hebben we ook deze week weer een aantal nieuwe munten toegevoegd. De munten die we hebben toegevoegd zijn: yearn.finance (YFI), Uma (UMA), Balancer (BAL), Curve (CRV), Kusama (KSM) en Uniswap (UNI). Wat deze munten doen leggen we je uit in dit artikel!
Yearn.finance (YFI)
Yearn Finance is een reeks aan decentrale financieringsproducten (DeFi) welke zijn gericht op het creëren van een eenvoudige manier om hoge risico gecorrigeerde rendementen te genereren voor spaarders van verschillende activa. Dit wordt gedaan via speciale krediet protocollen, liquiditeitspools en door de community gemaakte rendement strategieën op het Ethereum netwerk. Het ecosysteem van Yearn wordt beheerd door de bezitter van het YFI-toke. Bezitters die kunnen voorstellen kunnen indienen en over die voorstellen stemmen. Voorstellen die voldoen aan de vereisten (> 20% van de tokens die zijn ingezet in het bestuurscontract) en een meerderheidsondersteuning genereren (> 50% van de stemmen), worden geïmplementeerd door een wallet met 9 leden met meerdere handtekeningen. Wijzigingen moeten worden ondertekend door 6 van de 9 leden om te worden geïmplementeerd. De leden van de multisig wallets zijn gekozen door de YFI-houders door middel van stemmingen en zijn onderhevig aan wijzigingen ten opzichte van toekomstige bestuursstemmen.
Uma (UMA)
Uma bouwt aan een open-sourceinfrastructuur voor “onschatbare” financiële contracten op Ethereum. In het bijzonder zijn dit twee dingen:
- Priceless financial contract designs, die kunnen worden gebruikt om synthetische tokens te maken.
- Data Verification Mechanism (DVM), een gedecentraliseerde Oracle-service.
Samen maken deze twee technologieën het mogelijk om snelle, efficiënte en veilige synthetische derivaten op de Ethereum-blockchain te creëren. Maar in tegenstelling tot traditionele derivaten, worden UMA-contracten alleen verzekerd met economische prikkels, waardoor ze zelfhandhavend en universeel toegankelijk zijn.
Balancer (BAL)
Balancer is een geautomatiseerde marktmaker, een decentralized exchange (DEX) en een liquiditeitspool protocol gebouwd op Ethereum waarmee gebruikers tegelijkertijd liquiditeit kunnen bieden voor meerdere activa. Balancer wordt beheerd door middel van het BAL-token wat fungeert als governance-token. BAL wordt ingezet om het project te helpen bij het bepalen van functies zoals rewards en op de witte lijst geplaatste pools voor liquidity mining.
Curve Finance (CRV)
De gemakkelijkste manier om Curve te begrijpen, is door het als een exchange te zien. Het belangrijkste doel is om gebruikers en andere gedecentraliseerde protocollen stablecoins (DAI naar USDC bijvoorbeeld) te laten uitwisselen met lagere kosten en weinig slippage. In tegenstelling tot beurzen die een koper en een verkoper matchen, is Curve anders, het maakt namelijk gebruik van liquiditeitspools zoals Uniswap. Om dit te bereiken heeft Curve liquiditeit (tokens) nodig die wordt beloond door degenen die deze verstrekken. CRV dient dan ook als governance token van het Curve netwerk.
Kusama (KSM)
Kusama is een schaalbaar netwerk van gespecialiseerde blockchains gebouwd met Substrate en bijna dezelfde codebase als Polkadot. Het netwerk fungeert als een experimentele ontwikkelomgeving voor teams die snel willen werken en innoveren op Kusama, of zich willen voorbereiden op een implementatie op Polkadot. Kusama is gebouwd door dezelfde teams als Polkadot, met bijna dezelfde code en tools. Het netwerk plaatst de nieuwste technologie van Parity Technologies en Web3 Foundation in handen van ontwikkelaars, zelfs voordat die functies Polkadot bereiken.
Kusama is in 2019 opgericht door Gavin Wood, welke ook de oprichter is van Polkadot en medeoprichter en voormalig CTO van Ethereum. Kusama brengt meerdere blockchains samen in één gedeeld netwerk, waardoor ontwikkelaars worden bevrijd van de silo’s die zijn gecreëerd door legacy blockchain-netwerken.