Bij Bitcoin Meester bieden we ruim 200 verschillende cryptocurrencies aan, van de ‘klassieke’ Bitcoin (BTC) tot aan opkomende projecten zoals Polkadot (DOT). Ons aanbod vernieuwen we regelmatig, zo worden er munten gedelist als deze niet meer voldoen aan de kwaliteitseisen die we stellen. Maar ook voegen we regelmatig nieuwe coins toe aan ons aanbod. Deze week hebben we vijf nieuwe cryptovaluta toegevoegd aan ons assortiment; Keep Network (KEEP), Flow (FLOW), SingularityNET (AGI), Terra (LUNA) en MANTRA DAO (OM).

Wat is Keep Network (KEEP)

Keep is een netwerk wat is ontwikkeld om privégegevens op te slaan op de openbare blockchain. Het Keep netwerk is gemaakt van off-chain containers voor privégegevens die bekend staan ​​als keep. Vervolgens wordt het KEEP token gebruikt om het netwerk volledig toestemmingloos te maken. 

Keep lost hierdoor een probleem op dat de algemene acceptatie van blockchain belemmert: Bij de meeste blockchains zijn de gegevens openbaar, bij Keep is dat niet het geval. Door gebruik te maken van Keep kunnen ontwikkelaars eindelijk volledig gedecentraliseerde apps bouwen.

KEEP is de native token van het netwerk met dividenden en een slashingmodel. Het token biedt de zogeheten sybil-resistentie waardoor het Keep-netwerk censuurbestendig en zonder toestemming kan opereren.

Wat is Flow (FLOW)

Flow is een blockchain die vanaf de basis is ontworpen voor reguliere acceptatie. Flow is tot nu toe de enige blockchain die verbeteringen in de bruikbaarheid direct in de protocollaag inbouwt. Dit maakt het aantrekkelijk voor ontwikkelaars om gebruik te maken van Flow.

Flow heeft een rijk ecosysteem waar een aantal van de beste entertainmentmerken zich bij hebben aangesloten. Van grote ontwikkelingsstudio’s en door startups. Daarbij heeft Flow al een aantal grote namen aan zich weten te koppelen als systeempartner. Een aantal van de Flow-ecosysteempartners zijn onder meer de wereldwijde merken zoals Warner Music, Ubisoft, NBA en UFC en grote leiders in crypto, zoals Circle en Binance evenals een aantal volgende generatie startups, waaronder NFT marktplaats Opensea.

Het FLOW-token (“FLOW”) is de eigen valuta voor het Flow-netwerk en is daarin de steunpilaar voor een nieuwe, inclusieve en grenzeloze digitale economie. FLOW is de valuta die nodig is om het netwerk en alle applicaties erboven te laten functioneren. FLOW is ontworpen als betaalmethode en als langetermijn reserve voor de gehele Flow-economie. 

Meer weten over Flow? Lees: Wat is Flow?

Wat is Terra (LUNA)?

Terra is een blockchain-protocol dat aan fiat-valuta gekoppelde stablecoins gebruikt om wereldwijde betalingssystemen aan te drijven. Op deze manier maakt Terra een combinatie van de brede acceptatie van fiat-valuta en de snelheid en censuurbestendigheid van cryptocurrencies. 

De native token van Terra is LUNA. LUNA wordt binnen het netwerk gebruikt om de prijs van de stablecoins van het protocol te stabiliseren. LUNA-houders kunnen ook bestuursvoorstellen indienen en erover stemmen.

Terra is in januari 2018 gestart door Daniel Shin en Do Kwon en werd in april 2019 gelanceerd. De twee ontwikkelden het project met als missie om de snelle acceptatie van blockchain-technologie en cryptocurrency te stimuleren door zich te concentreren op prijsstabiliteit en bruikbaarheid. Kwon is inmiddels ook de CEO van Terraform Labs, het bedrijf achter Terra.

Sinds september 2020 biedt Terra stablecoins gekoppeld aan de Amerikaanse dollar, de Zuid-Koreaanse won, de Mongoolse tugrik en de valutamand van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Het plan is om op termijn meer fiat-valuta’s te koppelen.

Wat is MANTRA DAO (OM)?

MANTRA DAO is een relatief jong project en ging pas live in oktober 2020. MANTRA DAO is een DeFi platform wat zich met name focust op staking, lending en een decentraal bestuur. MANTRA DAO wordt gebouwd op de blockchain RioChain en zal in een later stadium worden verbonden met Polkadot. 

Het native utility-token van MANTRA DAO is OM, welke kan worden gebruikt voor het staken, lending en beheer van het protocol. Het OM-token zal uiteindelijk verhuizen naar het Polkadot-netwerk maar is in eerste instantie uitgegeven op de Ethereum blockchain.