Deze week hebben wij weer een aantal nieuwe munten toegevoegd aan ons platform. Wij krijgen regelmatig verzoeken om een bepaalde coin te listen, zodra wij signalen ontvangen dat er veel vraag naar is gaan wij kijken naar het project en naar de mogelijkheden om deze te listen.

De nieuwe toevoegingen zijn Synthetix Network Token (SNX), Energy Web Token (EWT), en KAVA (KAVA).

Synthetix Network Token

Synthetix is een liquiditeitsprotocol voor derivaten op Ethereum dat de uitgifte en verhandeling van synthetische activa mogelijk maakt.

Eind 2017 was de lancering van Synthetix, oorspronkelijk onder de naam Havven (HAV). Synthetix maakt het mogelijk om derivaten te verhandelen middels het Ethereum netwerk. Ieder synthetisch activum dat wordt aangeboden via het platform wordt een Synth genoemd en is een ERC-20 token die de prijs van een bepaald activum volgt. Binnen het platform is een grote verscheidenheid aan verschillende Synths. Zo zijn er fiat-valuta’s als de Amerikaanse Dollar, Grondstoffen en andere cryptocurrencies te verhandelen via het platform. Synthetix Network Token wordt gebruikt om de handel op het platform aan te drijven. Het protocol maakt een verscheidenheid aan handelsfuncties mogelijk, waaronder binaire opties, futures en meer.

GET-Protocol

De GET Protocol Foundation is een non-profit organisatie welke is gevestigd in Amsterdam, het is dan ook een Nederlands project. GET heeft als missie om ticketing eerlijker, transparanter en toegankelijker te maken voor alle partijen. Zowel voor de bezoekers, de artiesten en de organisatoren. Met het GET-protocol worden te toegangsrechten volledig digitaal en controleerbaar gemaakt.

GET staat voor ‘Guaranteed Entrance Token’. Een gegarandeerde toegang zonder risico dat je ticket niet werkt of is doorverkocht op de zwarte markt. De GET token is een ERC20-token en een cruciaal onderdeel van het GET-protocol. De token is een ulitility-token wat inhoudt dat het een specifiek doel dient binnen het GET-Protocol.

GET fungeert namelijk als de brandstof om de distributie en eventuele wijzigingen (zoals eigendomsoverdracht bij doorverkoop) van de smart-tickets te ondersteunen.

Doordat de token op de blockchain werkt bevorder dit een eerlijke handel en kan zwarthandel worden tegengegaan. Zo sta je dus niet meer bij een concert waar je ticket waar je een flink bedrag voor hebt betaald niet werkt. Het GET-protocol heeft zich al bewezen als een daadwerkelijke usecase. Zo zijn er al honderdduizenden ticket verkocht via het protocol verspreid door Europa en Azië.

Een uitgebreide uitleg over de token economics van GET is hier te vinden

Energy Web Token

Energy Web richt zich op het versnellen van een koolstofarm, klantgericht elektriciteitssysteem door gebruik te maken van de blockchain technologie. Daarbij richt de organisatie zich op het bouwen van een core-infrastructuur en gedeelde technologieën. Hiervan is het doel om de acceptatie van commerciële toepassingen te bevorderen.

We eigen blockchain is de Energy Web Chain en werd in 2019 gelanceerd. Het native token van deze blockchain is de Energy Web Token. Het is het eerste open source enterprise blockchain-platform welke zich volledig toespitst op de energiesector. De roadmap van Energy Web is inmiddels flink uitgebreid tot het Energy Web Decentralized Operating System (EW-DOS), een blockchain based OS. Energy Web is uitgegroeid tot een toonaangevende blockchain-partner in de energiebranche.

 Naast de Energy Web Token ondersteunt de Energy Web Chain ook alle andere ERC-standaarden. 

KAVA

KAVA is een Decentralized Finance (DeFi) toepassing welke zich toespitst op Interledging. KAVA is wereldwijd de eerste leverancier van deze toepassingen en werkt samen met Interledger aan de integratie hiervan met bedrijven. KAVA heeft onder andere gewerkt aan open-source plugins voor het Bitcoin-lightning netwerk en voor het Ethereum netwerk. Ddoor deze toepassingen is het mogelijk om BTCETH of XRP te verzenden via het Interledger netwerk. KAVA bedient daarnaast blockchains, wallets en exchanges om de cross-chain transacties mogelijk te maken.