Naast het feit dat we voor steeds meer coins onze eigen nodes draaien, we middenin de rebranding van Bitcoin Meester naar BCM zitten, vernieuwen we ook regelmatig ons aanbod. Zo worden er munten gedelist als deze niet meer voldoen aan de kwaliteitseisen die we nastreven. Maar ook gaan we vanaf nu weer regelmatig nieuwe coins toevoegen aan ons aanbod. Deze week hebben we 2 nieuwe coins toegevoegd aan ons assortiment: Aptos en Lido DAO. Beide coins zijn nu beschikbaar voor handel op Bitcoin Meester.

Wat is Aptos

Net als Ethereum is Aptos een layer 1 proof-of-stake blockchain die ondersteuning biedt voor slimme contracten en gedecentraliseerde toepassingen. Aptos is een Layer 1 blockchain die de Move-programmeertaal gebruikt. Het argument voor Aptos is duidelijk: het is een layer 1 proof-of-stake blockchain net zoals Ethereum die in theorie alles kan doen wat Ethereum kan doen, alleen goedkoper en sneller. Bijvoorbeeld: verwerkingssnelheid van transacties.

Wat is Lido DAO

Lido is een liquid staking-oplossing voor proof-of-stake (POS) blockchains. Op dit moment zijn dat Ethereum (ETH), Solana (SOL), Polygon (MATIC), Polkadot (DOT) en Kusama (KSM). Gebruikers kunnen hun PoS-tokens op Lido staken en een beloning ontvangen voor het staken van hun tokens. LDO is een ERC-20 governance-token die voldoet aan het Ethereum-netwerk. LDO wordt ook gebruikt om verschillende DAO-gebruikers en activiteiten te belonen. Iedereen die LDO vasthoudt, heeft het recht om te stemmen in elk besluitvormingsproces, waarbij de hoeveelheid LDO die zij staken hun stemkracht bepaalt.

Check hier Aptos en Lido DOA op Bitcoin Meester.