Na het omvallen van de Sillicon Valley Bank afgelopen weekend daalden de koersen van aandelen en cryptomunten. Sinds gistermiddag zijn het vooral de cryptocurrencies die snel weer stijgen in prijs. Om aan dat positieve nieuws toe te voegen hebben wij vandaag weer een nieuwe listing aan te kondigen: Rocket Pool (RPL) is beschikbaar voor handel bij BCM!

Wat is Rocket Pool?

Rocket Pool is een decentraal blockchain-platform dat is gebouwd op het Ethereum-netwerk. Het stelt gebruikers in staat om Ethereum (ETH) te staken zonder dat ze hun eigen validators hoeven te beheren. Validators zijn nodes die helpen bij het bevestigen van transacties op het Ethereum-netwerk en zijn essentieel voor de werking ervan.

Met Rocket Pool kunnen gebruikers hun ETH inzetten en beloningen verdienen voor het veilig houden van het netwerk. Het platform verdeelt de ETH-inzet van gebruikers over een gedecentraliseerd netwerk van validators, waardoor het risico wordt verminderd en het rendement wordt geoptimaliseerd.

Rocket Pool biedt ook een systeem voor beloningen en straffen om ervoor te zorgen dat validators eerlijk en betrouwbaar blijven. Het platform is ontworpen om een hoge mate van decentralisatie te bieden, waardoor het Ethereum-netwerk veiliger en robuuster wordt.

Er zijn twee tokens die worden uitgegeven door Rocket Pool. De eerste is rETH, een ERC-20 token die kan worden verhandeld. rETH vertegenwoordigt het aandeel van een gebruiker in het totale staked ETH-bedrag en kan worden verhandeld voor ETH of andere cryptocurrencies. Door ETH te staken wordt het namelijk voor langere tijd vastgezet, het is dus niet mogelijk om dit zomaar te versturen of verkopen. de rETH is wel te verkopen. Dit geldt als bewijs van de staking-inleg, de persoon die rETH koopt heeft dus ook recht op de ETH wanneer deze uit staking wordt gehaald. RPL is de native token van Rocket Pool en wordt gebruikt voor toezicht, zoals dit ook gebeurt met de native tokens van andere DAO’s. Node-operators ontvangen RPL als beloning voor het beheren van een node.

Het BCM platform

De nieuwe BCM handelsomgeving is voor nu alleen nog beschikbaar op iOS (‎BCM – Bitcoin & crypto kopen). Dit houdt in dat wanneer je wil handelen op het web, dit moet gebeuren op het oude platform (bitcoinmeester.nl). Ook voor Android blijft de oude app beschikbaar totdat de nieuwe app gereed is. Alle transacties, tegoeden en andere informatie is hetzelfde voor de verschillende apps en website. Er is dus geen prijsverschil of een verschil in aanbod.