Bitcoin Meester is gisteren (op 8 maart) omgedoopt in BCM. Zoals we eerder hebben aangegeven zullen er vooral verbeteringen plaatsvinden op ons platform zelf. Onze toewijding om jou als klant de beste ervaring te bieden blijft ongewijzigd. Zo houden we continu ons aanbod in de gaten om te controleren of onze listings nog aan onze veiligheidseisen voldoen. Tegelijkertijd zijn we ook op zoek naar nieuwe munten die een waardevolle toevoeging zijn op ons platform. Vandaag komen wij gelijk met een nieuwe listing. Mask Network is vanaf nu te kopen via BCM.

Wat is Mask Network?

Mask Network is een browser-extensie die is te gebruiken als een brug tussen Web 2.0 (internet zoals wij dat nu kennen) en Web 3.0 (een meer gedecentraliseerde vorm van internet). Mask richt zich op sociale netwerken en maakt het voor gebruikers mogelijk om crypto te versturen via netwerken als Twitter en Facebook.

Het netwerk is ontworpen om gebruikers volledige controle te geven over hun gegevens en inhoud, en het maakt gebruik van de kracht van blockchain-technologie om ervoor te zorgen dat alle interacties transparant, onveranderlijk en veilig zijn. Dit betekent dat gebruikers hun inhoud kunnen delen, met anderen kunnen communiceren zonder censuur of surveillance.

Een van de belangrijkste kenmerken van Mask Network is de mogelijkheid om versleutelde berichten te gebruiken. Hierdoor kunnen gebruikers privé en veilig communiceren, zonder het risico dat hun berichten worden onderschept of gehackt. Het is bijvoorbeeld mogelijk om een tweet te versturen die alleen gelezen kan worden door iemand met een Mask ID, en een sleutel van de persoon die de tweet heeft verstuurd.

MASK is de native ERC20 token van het Mask Network. Met deze token kunnen gebruikers onder andere betalen voor de encryptie-services van Mask Network. Verder wordt MASK ook gebruikt als governance token voor MASK DAO. De token kan dan bijvoorbeeld gebruikt worden om te stemmen op nieuwe features.

Handelen op het BCM platform

De nieuwe BCM handelsomgeving is voor nu alleen nog beschikbaar op iOS (‎BCM – Bitcoin & crypto kopen). Dit houdt in dat wanneer je wil handelen op het web, dit moet gebeuren op het oude platform (bitcoinmeester.nl). Ook voor Android blijft de oude app beschikbaar totdat de nieuwe app gereed is. Alle transacties, tegoeden en andere informatie is hetzelfde voor de verschillende apps en website. Er is dus geen prijsverschil of een verschil in aanbod.