Record na record wordt er verbroken door de NFT-markt. Zo wordt ook augustus een recordmaand voor NFT-verkopen. In totaal werd er deze maand al bijna $900 miljoen uitgegeven aan NFT’s.

Volgens gegevens van het tracking portaal Nonfungible is de afgelopen 30 dagen $896 miljoen uitgegeven aan NFT’s. Het is zeer aannemelijk dat het aantal tegen het einde van de maand meer dan $900 miljoen zal bedragen wat het vorige record ruimschoots verdrievoudigd. Het vorige maandelijkse NFT-verkoop record stamt uit mei dit jaar toen er $255 miljoen werd verkocht aan digitale kunstwerken en andere NFT’s. De stijging van het aantal verkopen in augustus is grotendeels te danken aan de enorme stijging van waarde van de CryptoPunks collectie en Axie Infinity.

Een overzicht van de meest verhandelde NFT projecten afgelopen week

CryptoPunks zou volgens gegevens van Cryptoslam deze maand goed zijn voor een volume van $397 miljoen aan verkopen, met een gemiddelde verkoopprijs voor een CryptoPunk van $214.000. Visa, een van s werelds grootste betalingsproviders, kondigde deze week aan dat het zelf een CryptoPunk had gekocht voor 49,5 ETH wat neerkomt op een waarde van iets minder dan $150.000 op het moment van aankoop.

Ook EtherRocks doen het goed de laatste paar weken. Een EtherRock is niets meer dan een illustratie van… een steen… waarvan er eerder deze week eentje is verkocht voor 400 ether, dat komt neer op ongeveer $1,3 miljoen. EtherRock is, zoals de naam al aangeeft, een JPEG van een getekende steen , welke leeft en wordt verkocht op de ethereum-blockchain. Er zijn er maar 100, en die schaarste maakt deel uit van wat de waarde ervan opdrijft. Volgens de EtherRock-website, “dienen deze virtuele stenen GEEN DOEL behalve dat ze kunnen worden gekocht en verkocht, en geven ze je een sterk gevoel van trots om eigenaar te zijn van 1 van de slechts 100 stenen in het spel :).”