De Australische centrale bank heeft zich uitgesproken over Bitcoin en zegt dat Bitcoin ‘niet echt geld’ zou zijn en daarmee geen risico vormt voor de financiële stabiliteit.

Er werd vorige week voor ongeveer $11,8 miljard in Dogecoin gestort, maar de reservebank van Australië maakt zich geen zorgen en zegt dat cryptocurrencies geen risico zouden vormen voor de marktstabiliteit.

Michelle Bullock, de assistent-gouverneur van de Reserve Bank voor financiële systemen,  zou gezegd hebben dat er “veel ophef is over bitcoin.” aldus een rapport van de Australian Financial Review op vrijdag.  

De opmerkingen kwamen als een reactie op Julian Simmonds, welke lid is van de Liberale Nationale Partij van Queensland, die de assistent-gouverneur had gevraagd of de bank bitcoin en cryptocurrencies als een financieel risico beschouwde.

“[Bitcoin] is geen betaalinstrument en het is geen echt geld”, zei Bullock. “Ik denk dat er veel ophef over is als potentiële troef.”

Bullock zei dat ze de volatiliteit van bitcoin niet als een risico voor de markt zag – een mening die werd bijgevallen door de gouverneur van de Reserve Bank, Philip Lowe.

“[Bitcoin] is een risico voor investeerders, maar het is geen risico voor financiële stabiliteit”, zei Lowe.

Bullock merkte op dat problemen die prominenter werden uitgezonden, draaiden om stablecoin-regulering.

“Facebook brengt Diem [voorheen Libra] uit, daar is veel discussie over. We zijn hierover in gesprek met andere toezichthouders ”, aldus Bullock in het rapport.

“Met dat soort munten gebeurt er pas iets als de toezichthouders tevreden zijn”, waarschuwde ze.