NFT’s zijn de hype van het moment en het lijkt maar niet te stoppen. Nadat eerder dit jaar bedrijven besloten om Bitcoin toe te voegen aan hun balans gaat Visa, de betalingsverwerking gigant, een stap verder. Visa heeft één van de populaire CryptoPunk NFT’s gekocht, waarvan er vele meer dan een miljoen dollar hebben opgebracht op de marktplaatsen of veilingen. Visa heeft $150.000 betaald voor de digitale CryptoPunk 7610.

Lees ook: Wat zijn NFT’s?

Visa deed de aankoop in samenwerking met Anchorage en betaalde niet rechtstreeks voor de Punk. Tijdens het proces werd Anchorage ook de allereerste Amerikaanse bank die een NFT-kunst bewaard.

CryptoPunks wordt beschouwd als een geavanceerde NFT-investeringsverzameling. Er zijn 10.000 verschillende unieke punks in omloop welke voor grote bedragen worden verkocht. De koper ontvangt niets meer dan een digitaal eigendomsbewijs welke voortleeft op de blockchain. Hiermee kan er ten alle tijde worden aangetoond dat de bezitter de daadwerkelijke eigenaar is van de NFT. De totale omzet van de CryptoPunks heeft $752 miljoen heeft bereikt.

Cuy Sheffield, hoofd van de cryptovaluta afdeling bij Visa zei: “We denken dat NFT’s een heel belangrijke rol gaan spelen in de toekomst van retail en sociale media, entertainment en commercie. We wilden dus uit de eerste hand begrijpen wat er nodig is om een ​​NFT te verwerven, te bewaren en ermee om te gaan. We hebben met Anchorage samengewerkt om dit te doen, zodat we de expertise kunnen opbouwen en beter gepositioneerd zijn om klanten te helpen door deze ruimte te navigeren.”

Visa onthulde plannen om het belangrijkste onderdeel van de Metaverse te worden. Visa zei dat het de motor van de Metaverse wil worden en van plan is om meer NFT’s te kopen.

“We stellen ons voor dat er een toekomst zou kunnen zijn waarin uw crypto-adres net zo belangrijk wordt als uw postadres”, zei Sheffield. “Op dezelfde manier dat Visa hier eerder door verschuivingen van handel is geweest, zijn we erg enthousiast om deze nieuwe verschuiving van handel in de toekomst te helpen stimuleren.”

De rage rond NFT’s is de afgelopen maanden alleen maar groter geworden. Steeds meer merken of beroemdheden beginnen zich ermee te bemoeien en NFT-collecties aan te bieden op verschillende marktplaatsen.