Non-Fungible-Tokens (NFT’s) zijn een nieuwe hype in de blockchain-wereld. Een NFT is een token op een blockchain dat een uniek activum vertegenwoordigt. Bijvoorbeeld een schilderij. NFT’s zijn niet onderling uitwisselbaar of op te delen in kleinere deeltjes en dienen dus als bewijs van authenticiteit en eigendom binnen de digitale wereld.

Gisteren is er een recordbedrag van $69,3 miljoen betaald voor een NFT. Het beroemde veilinghuis Christie’s heeft de verkoop van “EVERYDAYS: THE FIRST 5000 DAYS” van cryptokunstenaar Beeple afgerond.

Het winnende bod op de NFT was net na 10.00 uur maar liefst $60,25 miljoen. De premie van de koper verhoogde de uiteindelijke prijs tot $69.346.250.

In de laatste minuten van de veiling sprong de prijs van $ 20 miljoen naar meer dan $60 miljoen.

Het is verreweg de grootste verkoop van een NFT ooit. Het schilderij leeft voort als een speciaal type token dat op de Ethereum-blockchain leeft en het digitale eigendom van de bijbehorende kunst bewijst.

Ether (ETH) werd ondersteund als betalingsoptie in een primeur voor het 255-jarige veilinghuis. Het is nog niet bekend of de koper met ETH heeft betaald of met reguliere dollars.

De vorige recordbrekende veiling van Beeple was in februari op NFT-marktplaats Nifty Gateway. Dat stuk, een videoclip van een digitaal geïllustreerde Donald Trump die met zijn gezicht naar beneden in het gras lag, werd verkocht voor $6,6 miljoen aan ETH.