De grootste online NFT-marktplaats OpenSea beleefde afgelopen weekend een record aan handelsvolume. De oorzaak? Een stijging in de prijs van CryptoPunks, ArtBlocks en Bored Ape Yacht Club. Het handelsvolume van de NFT’s steeg niet alleen op OpenSea maar op de gehele Ethereum blockchain, het handelsvolume van NFT’s op Ethereum bereikte $ 171 miljoen. Dat is een stijging van 338% ten opzichte van dezelfde week in de voorgaande maand. 

OpenSea zag de afgelopen twee dagen een recordbrekend handelsvolume. Het volume bereikte op 31 juli $35 miljoen en op 1 augustus $49 miljoen volgens gegevens van on-chain analysebureau DappRadar. Op 31 juli had OpenSea in juli een gemiddeld dagelijks handelsvolume van $8,3 miljoen, met een maximum van $14,4. miljoen op 17 juli.

Het dagelijkse handelsvolume en de gemiddelde prijzen van NFT’s op Ethereum bereikten recordhoogten in het weekend blijkt uit gegevens van OKLink.

Ook het befaamde CryptoPunks bereikte in het weekend een handelsvolume van $78,4 miljoen.

Een andere collectie, ArtBlocks Curated, zag op 31 juli ook een record gemiddelde prijs van ETH 8.1216 ($ 20.990), volgens gegevens van OpenSea.

De gemiddelde prijzen voor digitale verzamelobjecten van Bored Ape Yacht Club (BAYC) bereikten zondag een recordhoogte op OpenSea.