Een aantal Nederlandse bedrijven heeft samen het initiatief ‘Tech tegen Corona’ gelanceerd. Deelnemende bedrijven zullen de Nederlandse overheid vrijelijk toegang geven tot innovatieve technologieën die gebruikt kunnen worden in de strijd tegen COVID-19.

Tymlez, een in Nederland gevestigd bedrijf gespecialiseerd in distributed ledger technology (DLT), is een van de meer dan 10 bedrijven die hun diensten en technologieën vrijelijk aan de overheid aanbieden.

Samenwerking van verschillende bedrijven

Tymlez heeft zijn eigen blockchain-platform aangeboden als de onderliggende technologie om het ecosysteem van medische goederen in kaart te brengen via een platform dat overeenkomt met vraag en aanbod.

De blockchain van Tymlez zal worden gebruikt om transparantie in de hele supplychain te garanderen en hiermee roofzuchtige extractie van waarden als bijvoorbeeld medische middelen en medicijnen te midden van de coronavirus pandemie te voorkomen.

Enkele van de andere lokale bedrijven die aan het initiatief bijdragen, zijn onder meer cybersecuritybedrijf, Cybersprint – die cyber beveiligingsdiensten levert aan verschillende ziekenhuizen, informatiebeveiligingsbedrijf, Taxion – die vrijelijk de online systemen zal beheren om vrijwilligers in kaart te brengen en in te delen, en IT-bedrijf Compumatica – welke zich zal richten op de internetverbindingen waarmee de thuiswerkers die actief zijn in cruciale beroepen zonder problemen online kunnen blijven werken.

Het Nederlandse telecommunicatiebedrijf KPN gaat ook samenwerken met Microsoft om als onderdeel van het initiatief computersystemen te leveren.

Het Nederlandse Rode Kruis accepteert Bitcoin-donaties

Bitcoin (BTC) wordt ook gebruikt in de strijd tegen COVID-19 in Nederland, waarbij het Nederlandse Rode Kruis via zijn website Bitcoin-donaties accepteert.

Het Italiaanse Rode Kruis heeft ook crypto omarmd door bijna $ 20.000 aan BTC op te halen voor de aankoop van medische benodigdheden, waaronder een geavanceerde medische post voor de behandeling voorafgaand aan het testen van coronaviruspatiënten.