Wat is Moonriver?

Moonriver komt uit hetzelfde ecosysteem als Moonbeam en Kusama en is gecreëerd door de Moonbeam Foundation. De Moonbeam Foundation heeft Moonriver gecreëerd als een Ethereum-compatibele blockchain-omgeving op het Kusama (KSM) -netwerk. Moonriver is bedoeld om op Kusama te opereren als een parachain, waardoor crypto projecten hun bereik uitbreiden naar nieuwe gebruikers en markten met een multi-chainbenadering.

>> Moonriver kopen

Op Kusama zijn parachains aangepaste blockchains die worden ingevoerd in de belangrijkste blockchain en het hart van het Kusama-netwerk, de Relay Chain. De Relay Chain is verantwoordelijk voor de gedeelde beveiligings-, consensus- en transactieafwikkelingen van Kusama. Door te worden geïntegreerd in de Relay Chain, profiteren parachains van de basisfuncties van de Relay Chain.

Het Moonbeam-team heeft ervoor gekozen om Moonriver (MOVR) op Kusama te lanceren om een ​​ethereum-compatibel smart contract-platform aan de community te bieden en brengt ook Moonbeam (BEAM), een soortgelijk platform voor Polkadot, later in 2021 uit.

Moonriver is bedoeld om te functioneren als het “Canary Network” voor Moonbeam op Polkadot, wat betekent dat de nieuwe code eerst naar Moonriver wordt verzonden, waar het onder reële economische omstandigheden kan worden getest en geverifieerd, voordat het op Moonbeam wordt verzonden.

De native cryptocurrency van Moonriver is MOVR. Deze token speelt een sleutelrol bij het onderhouden en exploiteren van het Moonriver-network. De token kan worden gebruikt voor het betalen van transactiekosten, het ondersteunen van de uitvoering van slimme contracten, het stimuleren van collators voor het produceren van blokken om het netwerk te ondersteunen en het faciliteren van het on-chain governancemechanisme van Moonriver.

Uitgifte van MOVR-tokens

Momenteel kunnen naar schatting 100 projecten bouwen op het Kusama-netwerk en gebruik maken van de beveiliging van de Relay Chain door toegang te krijgen tot wat Kusama een parachain-slot noemt. Dit aantal is flexibel en kan in de loop van de tijd door stemmingen worden gewijzigd.

Toegang tot Kusama parachain-slots wordt verleend aan projecten voor een vaste periode van 6-48 weken, waarbij Moonriver een veiling moet doorlopen om toegang te krijgen tot een van de 100 slots.

Tijdens een parachain-veiling kunnen Kusama-houders hun KSM binden ter ondersteuning van het project dat volgens hen een parachain-slot zou moeten krijgen. Aan het einde van een bepaalde periode wint het project met de meeste KSM die zich inzet voor hun campagne over het algemeen toegang tot een parachain-slot, waardoor ze gedurende een periode van 6-48 weken op het netwerk van Kusama kunnen werken.

Het MOVR-token speelt een sleutelrol bij het onderhouden en exploiteren van het Moonriver-netwerk en kan worden gebruikt voor:

  • Betalen voor transactiekosten op het netwerk
  • Ondersteuning van slimme contractuitvoering
  • Verzamelaars stimuleren voor het produceren van blokken ter ondersteuning van het netwerk
  • Het on-chain governancemechanisme faciliteren