Vorige week verkochten Bitcoin (BTC) –miners 11% meer munten dan ze in dezelfde periode genereerden, aldus data van analyseportaal ByteTree.

Volgens data van ByteTree die Bitcoin-walletadressen in verband met miners bijhoudt, werd er in de afgelopen zeven dagen ongeveer 5800 BTC gegenereerd door miners, vergeleken met meer dan 6.500 transacties voor “eerste uitgaven”.

De “eerste uitgave” die wordt gebruikt voor de berekening is “de eerste keer dat een bitcoin de portefeuille verlaat waarin deze is gegenereerd”.

De miner wallet kan eigendom zijn van een individu, een bedrijf of een mining-pool. Wanneer de munten door de miners worden gegenereerd en in de minerswallet verschijnen, worden ze geteld als ‘generatie’. Die munten kunnen dan in hun respectieve miner-wallets worden geplaatst voor dagen, maanden, jaren of voor altijd. Het is aan de beheerder van die wallet om te beslissen wanneer ze de munten willen verplaatsen. Als deze munten worden gegenereerd door een miningpool, worden de munten verdeeld onder de deelnemers van de pool of op een gegeven moment naar een beurs gestuurd om de fiat-operationele kosten te dekken.

Het zou voorbarig kunnen zijn om “capitulatie” te noemen, zelfs onder momenteel inefficiënte miners.
Crypto Twitter-commentator Conner Brown heeft deze gegevens gebruikt om te beweren dat inefficiënte mijnwerkers capituleren, maar sommige experts waarschuwen dat de term “capitulatie” verschillende betekenissen kan hebben.

Realisaties na halvering

De halving van het Bitcoin netwerk heeft op verschillende manieren invloed gehad, omdat de hash-snelheid, blocktime, vergoedingen en inkomsten uit minen aanzienlijk zijn veranderd als gevolg van de halving.

Om de toegenomen moeilijkheidsgraad te verminderen en pre-halving niveaus van mijnefficiëntie te bieden, wordt door industrieleiders zoals Bitmain en MicroBT een nieuwe generatie hardware uitgebracht. Eerder vandaag onthulde Bitmain zijn nieuwe Antminer T19 Bitcoin Mining ASIC, die naar verluidt eind juni zal worden verzonden.