Glassnode heeft weer het wekelijkse on-chain-rapport gepubliceerd. In het rapport van 20 september heeft Glassnode verklaard dat de BTC-saldi van miners flink zijn toegenomen in het afgelopen halfjaar. Portefeuilles welke zijn gekoppeld aan miners zouden in de afgelopen zes en een halve maand 14.000 BTC hebben ontvangen ter waarde van ongeveer $600 miljoen.

In het rapport valt te lezen dat de bullruns van 2020 en 2021 ervoor hebben gezorgd dat miners een groter deel van hun mining-rewards vasthielden dan in eerdere marktcycli. Normaliter verkopen miners hun ontvangen BTC om daarmee de kosten te dekken, zoals elektriciteitsrekeningen en hardware. De trend van accumulatie onder de miners zette zich voort toen de hash-snelheid van het Bitcoin-netwerk het afgelopen kwartaal herstelde. Glassnode meldde dat de hashkracht van Bitcoin eind juni met 51% was gedaald tot een lokaal dieptepunt van 90 Exahashes volgens Glassnode.

De hashkracht van het netwerk is 52% hersteld van 137 Exahashes volgens een zevendaags gemiddelde. Het herstel van de hashsnelheid geeft aan dat de meeste mining activiteiten nu zijn verplaatst en weer actief zijn. De hash-snelheid van Bitcoin ligt momenteel echter 34% onder het hoogste punt ooit van 184 Exahashes van mei.