Microstrategy, het business intelligence bedrijf wat het afgelopen jaar al veelvuldig bitcoin heeft aangekocht, voegde op dinsdag weer 295 Bitcoin (BTC) toe aan zijn voorraad. 

Dit is de tweede aankoop van $10 miljoen dit jaar en brengt het totaal aantal Bitcoin in beheer van Microstrategy op 71.079 BTC.

Microstrategy staat bekend als grote institutionele belegger in Bitcoin. Evenals Grayscale, wat vorige week nog voor $600 miljoen aan Bitcoin kocht.  

De meest recente aankopen van MicroStrategy werden uitgevoerd tegen een gemiddelde prijs van $ 33.810, wat suggereert dat het de nieuwe munten zou hebben verzameld nadat de markt was gedaald na een prijspiek rond sociale media-razernij, aangewakkerd door het Twitter-account van Elon Musk.

MicroStrategy (MSTR) CEO Michael Saylor beloofde vorige week donderdag nog het overtollige geld van het business intelligence-bedrijf in bitcoin te blijven investeren, en vertelde investeerders dat zijn team ook verschillende benaderingen zal onderzoeken voor extra aankopen.

Over de inkomsten oproep van het bedrijf voegde Saylor toe dat aandeelhouders kunnen verwachten dat het softwarebedrijf meer bitcoin koopt, waarbij ze opmerken dat ze hun balans actief zullen blijven beheren. Het aanhouden van bitcoin als primaire reserve en het proberen om meer bitcoin te verwerven, maken deel uit van de bedrijfsstrategie, zei Saylor.