MicroStrategy, de meeste bitcoin-kenners zijn inmiddels wel bekend met de business-intelligence gigant welke groot investeerder is in Bitcoin (BTC). Na veelvuldige aankopen te hebben gedaan de afgelopen tijd is er weer een nieuwe lading BTC toegevoegd aan de balans van het bedrijf. 

MicroStrategy CEO Michael Saylor kondigde aan van dat het bedrijf 5.050 BTC voor ongeveer $242,9 miljoen tegen een gemiddelde van $48.099 per munt heeft toegevoegd aan de al behoorlijke schatkist.

In een Form 8-K-aanvraag bij de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) die maandag werd gepubliceerd, verklaarde MicroStrategy dat het 8.957 BTC had toegevoegd aan zijn zakelijke Bitcoin-schatkist in het derde kwartaal van 2021.

MicroStrategy kocht onlangs nog 3.907 BTC voor ongeveer $177 miljoen tussen 1 juli en 23 augustus.

Na de laatste Bitcoin-acquisitie heeft het bedrijf nu ongeveer 114.042 BTC verworven tegen een totale aankoopprijs van $3,16 miljard. Gezien de huidige BTC-spotprijs, worden de Bitcoin-holdings van het bedrijf gewaardeerd op meer dan $ 5 miljard. Een redelijke investeringsstrategie dus.

De laatste aankoop is nogmaals een indicatie van de voornemens van MicroStrategy om zijn Bitcoin-positie uit te breiden. Ondanks papierverliezen op zijn Bitcoin-investering in het tweede kwartaal, heeft MicroStrategy verklaard dat zijn Bitcoin-investeringsstrategie onaangetast bleef.

Sinds de aankondiging van zijn eerste BTC-aankoop in augustus 2020 is het bedrijf de grootste zakelijke houder van Bitcoin onder beursgenoteerde bedrijven in de Verenigde Staten. CEO Michael Saylor is ook een prominente voorstander van Bitcoin en moedigt regelmatig andere Amerikaanse bedrijven aan om BTC aan hun balans toe te voegen.