Groot Bitcoin-investeerder en analytics software provider MicroStrategy heeft nog eens 3.907 bitcoins toegevoegd aan zijn Bitcoin-voorraad. Volgens een dinsdag ingediend rapport bij de Securities and Exchange Commission (SEC) heeft het bedrijf ongeveer $177 miljoen uitgegeven aan zijn laatste BTC aankoop, tegen een gemiddelde prijs van $45.294 per munt. Dit maakt het totaal aantal Bitcoin in bezit van het bedrijf 108.992 BTC, volgens een tweet van CEO Michael Saylor.

De aandelen van MicroStrategy, die sommige beleggers gebruiken als een proxy voor de prijs van bitcoin, zijn gedaald van een hoogtepunt van $1.273 per aandeel in maart tot $718 vanaf het moment van schrijven.

Microstrategy doet regelmatig grote Bitcoin aankopen en heeft aangegeven dit ook in de toekomst te zullen blijven doen. 

In de aanvraag bij de toezichthouder heeft MicroStrategy ook een kleine toelichting toegevoegd over bitcoin om de risico’s van de eventuele investering te schetsen. “Bitcoin betaalt geen rente of andere vormen van rendement, dus de mate waarin er rendement kan worden behaald hangt af van eventuele waardestijgingen van bitcoin na de aankoop.”