Business intelligence-bedrijf MicroStrategy, een van de grootste institutionele bitcoin-beleggers, heeft op de dag dat de aandelen dalen weer een nieuwe aankoop geregistreerd. Het bedrijf heeft zijn lot in wezen gekoppeld aan de prestaties van bitcoin en heeft vandaag weer aangekondigd dat het nog eens $ 10 miljoen aan bitcoins heeft gekocht.

MicroStrategy zei dat het ongeveer 205 BTC had gekocht voor omgerekend $10 miljoen dollar. De aankoop is verwerkt tegen een gemiddelde prijs van ongeveer $ 48.888.

Met deze recente aankoop toegevoegd aan de balans heeft het bedrijf 91.064 BTC in bezit welke samen zijn aangekocht tegen een gecombineerde aankoopprijs van $2,196 miljard voor een gemiddelde koers van $ 24.119 per Bitcoin.

Ondanks dat Bitcoin in de laatste week een kleine daling achter de rug heeft is de totale investering nog steeds ongeveer het dubbele waard van wat het bedrijf in dollars heeft betaald. De aandelen van het bedrijf hebben in datzelfde tijdsbestek ongeveer de helft van hun waarde verloren. Al met al heeft het bedrijf dus goed gedaan aan de keuze om Bitcoin toe te voegen aan de balans.