MasterCard, de internationale paymentprovider en het digitale activaplatform Bakkt werken samen om de adoptie van cryptocurrency naar een hoger niveau te tillen. De bedrijven maakten dit maandag bekend. In een verklaring zei Mastercard dat consumenten binnenkort digitale activa kunnen kopen, verkopen en bewaren via wallets aangeboden door Bakkt. Ook zouden de klanten bepaalde beloningen kunnen verdienen en uitgeven in de vorm van cryptocurrency.

Met deze ontwikkeling betreedt er nog een traditionele betalingsprovider de cryptocurrency branche. Eerder besloten Visa en PayPal al de stap te zetten naar Bitcoin en andere digitale activa zoals NFT’s. Hiermee gaat het overbruggen van de kloof met de traditionele betalingsindustrie en cryptovaluta weer een stap verder. Bakkt is een ondersteunende partij in dit geheel en zegt zelf dat het hiermee ook aantrekkelijk wordt voor jongere consumenten, aldus de executive vice-president van loyaliteitsbeloningen en betalingen.

“Omdat merken en handelaren jongere consumenten en hun transactievoorkeuren willen aanspreken, vormen deze nieuwe aanbiedingen een unieke kans om te voldoen aan de toenemende vraag naar crypto-, betalings- en beloningsflexibiliteit”, zei Bakkt’s Nancy Gordon in een verklaring.

De samenwerking Bakkt-Mastercard is niet de eerste stap van MasterCard in de cryptocurrency sector. Eerder dit jaar zei Mastercard CEO Michael Miebach nog dat Mastercard “moet deelnemen aan crypto.” Vorige maand zette MasterCard ook nog een stap met de overname van het compliancebedrijf CipherTrace.