Afgelopen week was bijna de hele cryptocurrency-markt gevangen in een bearish trend, waarbij Bitcoin (BTC) zelfs kort onder de $18.000 zakte – het laagste niveau sinds december 2020. In deze nieuwe week lijkt de markt zich langzaam te herstellen. Zo groeide de algehele crypto-marktkapitalisatie met ongeveer $67 miljard in de afgelopen 24 uur.

De meeste coins herstellen zich. Bitcoin (BTC) steeg weer boven de $20.000 en vecht momenteel om de $21.000. Op het moment van schrijven is dat een stijging van 5.5% in 24 uur. Ook Ethereum (ETH) heeft een stijging van 9% in de afgelopen 24 uur en wordt momenteel verhandeld voor $1.100.

Van de top-10 projecten op basis van marktkapitalisatie steeg Solana (SOL) het hardst. SOL noteerde een stijging van 12% in de afgelopen 24 uur en wordt nu verhandeld voor $35. Hoewel een stijging van 12% zeer welkom is blijft het nog altijd ver verwijderd van het eigen hoogtepunt van $258 in juni van 2021. Deze daling is niet alleen te wijden aan de huidige markt. Het Solana-netwerk heeft het afgelopen jaar ten minste zeven keer een volledige of gedeeltelijke netwerk-uitval gehad. Dit heeft een grote invloed gehad op de koers van de populaire cryptovaluta.

Dogecoin (DOGE) is een andere opmerkelijke stijger. DOGE steeg zondagochtend van 5 cent naar meer dan 5,8 cent toen DOGE-fan Elon Musk tweette dat hij “Dogecoin zal blijven steunen.”

De berichten van de miljardair zijn waarschijnlijk gerelateerd aan een recente aanklacht die hem, evenals Tesla en SpaceX, aanklaagt voor maar liefst $ 258 miljard.

Een ontevreden belegger genaamd Keith Johnson beweert dat Musk een belangrijke rol heeft gespeeld bij het runnen van een “Dogecoin-piramidespel” – en heeft bijgedragen aan de ondergang van DOGE door het een “hustle” te noemen op Saturday Night Live. Na deze uitspraak van Musk begon DOGE aan een daling van 92% op basis van de huidige koers. De tweet van Musk droeg bij aan een stijging van 11% van Dogecoin op zondagochtend.