De cryptomarkt herstelt vandaag nadat de Amerikaanse Federal Reserve (Fed) gisteren bekendmaakte dat de rente (waarschijnlijk) verhoogd zal gaan worden. De inflatie in de Verenigde Staten (VS) is zó hoog opgelopen dat de centrale bank harder moet ingrijpen dan eerder werd gedacht. De Fed heeft het besluit genomen om de de aankopen van staatsobligaties af te bouwen nadat de inflatie was gestegen naar het hoogste punt in 39 jaar.

Goed voor de aandelen en crypto markten zo blijkt, over de afgelopen 24 uur worden er vooral groene grafieken getoond. De totale waarde van de cryptomarkt steeg met 59 miljard dollar. Bitcoin steeg woensdag na de vergadering van de Fed van $46.000 naar een koers van $49.100 op het moment van schrijven. Het is vooralsnog niet gelukt om de weerstand van $50.000 te doorbreken. Ether maakte procentueel gezien een grotere sprong en steeg tot boven de $4.000. 

Avalanche is de grootste winnaar onder de top-10 altcoins en steeg met 14% op het moment van schrijven. Enkele andere grote stijgers zijn Solana (11%) en Terra (11%). 

Sinds begin 2020 heeft de VS stimuleringspakketten verstrekt aan bedrijven en particulieren. De FED heeft maandelijks zo’n 120 miljard dollar aan obligaties gekocht om hiermee de economie te stimuleren. Dit heeft geholpen met het overeind houden van de economie maar zorgt tegelijkertijd voor een enorme inflatie. Er heerst al langere tijd kritiek over het oneindige printen van geld.