James Howells, een IT-ingenieur, heeft zeven jaar geleden omgerekend €59 miljoen aan bitcoins weggegooid tijdens het opruimen van zijn huis. De eigenaar van een afgedankte harde schijf met 7.500 Bitcoin (BTC), heeft een nieuw pleidooi gehouden om een ​​stortplaats op te graven en mogelijk het apparaat terug te krijgen. 

Ruim zeven jaar geleden, in 2013, gooide Howells een harde schijf weg waar de private keys voor 7.500 BTC op stonden. De voorraad is afkomstig uit mining inkomsten. In 2013 was de beloning een stuk hoger, en de moeilijkheidsgraad een stuk lager. Zo kon er nog met een normale computer worden gemined.

Dit is niet de eerste keer dat Howell probeert om zijn harde schijf terug te vinden. In 2013 was de totale waarde al een ruime €5 miljoen euro. Sindsdien is Howell bezig om zijn harde schijf te vinden en de fout te herstellen. Met de recente stijging van bitcoin lijkt Howell opnieuw een poging te doen.

Volgens de krant Newport, de South Wales Argus, heeft Holler nu een nieuwe oproep ingediend bij de gemeenteraad van Newport voor het recht om een ​​stortplaats in de stad op te graven.

Na opeenvolgende afwijzingen door de gemeenteraad van Newport heeft Howells de beloning verhoogd en 25% van de waarde van de verloren Bitcoin aangeboden als een COVID-19-nood donatie aan de stad. Tegen de huidige prijs van Bitcoin bevat de harde schijf bijna €238 miljoen, wat betekent dat de stad ongeveer €59 miljoen zou kunnen verdienen als de schijf met succes wordt hersteld.

Volgens Howells heeft hij alleen toegang tot de stortplaats details nodig om de exacte raster locatie van de harde schijf te identificeren voor een gerichte doorzoeking van de faciliteit. De IT-ingenieur onthulde ook dat het zoekteam een ​​luchtdichte afsluiting zou creëren om het vrijkomen van giftige stortgassen tijdens het graven te voorkomen.

Ambtenaren van de gemeenteraad van Newport zeggen echter dat de milieurisico’s die aan de opgraving zijn verbonden aanzienlijk zijn, helemaal gezien de waarschijnlijkheid dat de gehele operatie geen vruchten zal afwerpen. Als de gegevens niet kunnen worden hersteld, zeggen gemeenteambtenaren dat de stad de rekening moet betalen.

Ondertussen zegt Howells bereid te zijn geld op een geblokkeerde rekening te zetten om de graafkosten te dekken.