De Litecoin Foundation versterkt haar aanwezigheid in Zuid-Korea dankzij haar nieuwe samenwerking met MeconCash en voegt litecoin (LTC) toe aan meer dan 13.000 geldautomaten over het gehele land.

Volgens de rapporten van vandaag lijkt het erop dat de nieuwe integratie van litecoin op M.Pay, het MeconCash-platform, Zuid-Koreaanse gebruikers in staat zal stellen om LTC rechtstreeks bij geldautomaten te kopen met de Zuid-Koreaanse won (KRW).

Kortom, litecoin-houders kunnen nu ook producten kopen op MeconCash’s MeconMall en betalen voor games op mobiele apparaten die M.Pay gebruiken voor beloningen. Maar dat is niet alles. De kersverse samenwerking zou litecoiners ook toegang geven tot de mogelijkheid om geld vanuit het buitenland naar Zuid-Korea te sturen; een markt die elk jaar ongeveer $6 miljard waard is.

Hieromtrent zei Alan Austin, directeur van de Litecoin Foundation:

“De mogelijkheid om via litecoin toegang te krijgen tot contant geld bij meer dan 13.000 geldautomaten, opent de deur naar nieuwe kansen op de Koreaanse markt en wereldwijd. Met miljarden aan transacties die elk jaar naar Zuid-Korea worden verzonden, biedt litecoin (door zijn snelheid, beveiliging en lage transactiekosten) aanzienlijke voordelen ten opzichte van traditionele methoden om geld naar het buitenland te verzenden via het M.Pay-platform. We kijken uit naar de samenwerking met MeconCash terwijl we de acceptatie van litecoin binnen de Koreaanse markt en over de hele wereld blijven uitbreiden.”

Voortbordurend op het onderwerp massa-adoptie van LTC, merkte Charlie Lee – directeur van de Litecoin Foundation – ook op:

“De integratie van litecoin op het platform van M.Pay, samen met een groot netwerk van geldautomaten, is een grote stap in de uitbreiding van de voetafdruk van litecoin op de Zuid-Koreaanse markt. We zijn dan ook verheugd om samen te werken met MeconCash terwijl ze hun platform blijven uitbreiden en aanvullende diensten aanbieden waarmee litecoin zal worden gebruikt.”

Met bovenstaande partnership lijkt de Litecoin Foundation haar uitbreidingsstrategie aan te passen. Eerder was deze meer op sponsoring gericht, waarbij Litecoin een hoofdrol had op wereldwijde events. 

Zo werd Litecoin afgelopen zomer de officiële cryptocurrency van het American football-team de Miami Dolphins, werkt de Litecoin Foundation samen met Glory Kickboxing waardoor op Gloryshop.com met LTC betaald kan worden en was Litecoin in januari vorig jaar sponsor van de UFC 235.