Er lijkt haast geen dag voorbij te gaan zonder tweets van Elon Musk over Bitcoin, Dogecoin of andere cryptocurrency gerelateerde onderwerpen. 

Ook vandaag sprak de techreus zich weer uit over Bitcoin, en voor de verandering was het geen afkeer tegen de cryptocurrency. Een enkellaags netwerk zoals dat van Bitcoin zou in de toekomst alle menselijke transacties kunnen dragen tweette de CEO van Tesla vrijdag.

Volgens Musk is er voorlopig nog een “second-layer” oftewel tweede laag nodig op het netwerk.

“Het aantal lagen hangt af van de geprojecteerde bandbreedte en rekenkracht, beide stijgen snel, wat betekent dat een enkellaags netwerk [bijvoorbeeld Bitcoin alleen] alle menselijke transacties in toekomstige kan dragen in mijn opinie”, tweette de Musk. Tot die tijd zal Lightning echter nodig zijn om de vereiste bandbreedte te bieden, betoogde hij.

Er zullen een hoop mensen zijn die het eens zijn met deze stelling. Het Lightning-netwerk is een laag bovenop de Bitcoin-blockchain die is ontworpen om snellere en goedkopere transacties mogelijk te maken door kanalen voor het verzenden en ontvangen van betalingen mogelijk te maken die door gebruikers zijn gegenereerd. 

Waar Tesla vorige week aankondigde Bitcoin niet meer te zullen accepteren als betaalmiddel in verband met het energieverbruik van de cryptocurrency lijkt Musk nu weer open te staan voor een discussie omtrent het energieverbruik van de cryptomunt. 

Hij stelde voor dat de top-10 mining bedrijven audits plaatsen van de hoeveelheid hernieuwbare energie die bij hun activiteiten wordt gebruikt als een manier om het probleem aan te pakken.

Of deze uitspraken een voorbode zijn voor een complete u-turn van Musk in zijn visie omtrent Bitcoin blijft een raadsel. Het lijkt bij Musk een hobby te zijn om de crypto-community bezig te houden met zijn onvoorspelbare uitspraken.