Stevan Bunnel, de ex-Homeland Security General, is door de Libra Association heeft benoemt tot de general counsel. Een opvallend detail is dat zijn voorganger slechts drie maanden in dienst was.

Volgens een rapport van Bloomberg Law dat eerder vandaag werd gepubliceerd zal Bunnel de allereerste general counsel van Libra, Robert Werner, vervangen. Zijn voorganger zei dat Bunnel “een uitstekende advocaat en een geweldige kerel” is.

Stevan Bunnel heeft eerder ervaring opgedaan in de rol die hij als General Counsel bij Homeland Security had. Daarvoor heeft hij de functie van managing partner bekleed van een groot internationaal advocatenkantoor in Washington, DC van O’Melveny & Myers LLP.

Volgens zijn LinkedIn-profiel brach Bunnel daarvoor een aantal jaren door bij het Washington, DC, U.S. Attorney’s Office. De rol van general counsel betekende dat Werner zijn zetel in de raad van bestuur van Deutsche Bank Trust Co. destijds heeft moeten opgeven, een positie waarvan hij Bloomberg vertelde deze in eerste instantie niet te willen opgeven.

De Libra Association, bestaande uit ongeveer 26 leden, waaronder Facebook, is opgericht om een ​​wereldwijd netwerk voor digitale betalingen te ontwikkelen middels een eigen stable coin. Het is even stil geweest rondom het project en het leek er zelfs even op dat we er niets meer van zouden gaan horen nadat PayPal tussentijd besloot uit de organisatie te stappen. De vereniging is eerder al meerdere keren onder vuur komen te liggen door toezichthouders en wetgevers over de bezorgdheid dat het project een bedreiging vormt voor het beleid van de centrale bank en de fiscale soevereiniteit. In de afgelopen maanden heeft Libra een sterker juridisch team opgebouwd om de lancering te vergemakkelijken.

(bron: Coindesk)