De Libra Association, die toezicht houdt op de (nog niet uitgebrachte) Libra-cryptocurrency van Facebook, heeft een chief financial officer en chief risk officer voor het project aangewezen.

Ian Jenkins, die hiervoor heeft gewerkt voor HSBC, Santander en Credit Suisse, zal verantwoordelijk zijn voor het toezicht op de financiën en het risicobeheer van het Libra Network, volgens een aankondiging van 15 oktober.

Libra heeft een tijd niets van zich laten horen nadat eerder PayPal zich had teruggetrokken uit het project. De laatste weken lijkt er weer wat beweging in te komen. Dit is niet onopgemerkt gebleven, zo vergaderde de G20 eerder deze week over wereldwijde stablecoins en ook de G7 bracht naar buiten dat Libra voorlopig niet gelanceerd mag worden zonder de juiste regelgevende maatregelen.

De G7 blijft volhouden dat “geen enkel wereldwijd stablecoin-project in werking mag treden totdat het voldoende relevante wettelijke, regelgevende en toezichtvereisten aanpakt door middel van een passend ontwerp en door te voldoen aan de toepasselijke normen’‘, aldus het bericht van de G7.