Volgens gegevens van Glassnode is het aantal lange termijn Bitcoin-adressen naar een nieuw record gestegen. Deze stijging is eenvoudig te verklaren aangezien deze adressen profiteren van de recente prijsdalingen om hun voorraden te vergroten.

Het aantal “accumulation” adressen steeg naar een record voor de zevende opeenvolgende dag op maandag, waardoor het totaal op 545.115 kwam. Het aantal is sinds 8 mei met 16.445 gestegen. Sinds de daling van de koers is ingezet hebben de verzamelaars hun voorraden dus flink aangevuld.
Het saldo van de verzameladressen is in hetzelfde tijdsbestek met ongeveer 30.000 BTC gestegen en bereikte een hoogste punt in twee maanden van 2,79 miljoen BTC.

Glassnode definieert de zogeheten accumulatie adressen als adressen die ten minste twee inkomende transacties gehad hebben en nooit geld hebben uitgegeven. Dit zijn in wezen dus voorraden voor de lange termijn.

De stijging in het aantal lange termijn adressen zegt iets over het vertrouwen van deze groep investeerders. Ondanks de dip werd er in recordtempo bijgekocht en door deze groep niets uitgegeven of verkocht.

Een ander opmerkelijk detail uit het rapport van Glassnode is de uitstroom van de OTC-desks, wat kan duiden op een dip in de vraag van institutionele beleggers. Over-the-counter (OTC) Trading is een proces waar BTC onderling worden verhandeld via een broker-dealernetwerk in plaats van op een gecentraliseerde beurs.