wat is een bull markt

Wat is een bullrun in crypto?

Een bullrun is een korte periode waarin de koersen snel stijgen.
Zie het voor je als een kudde wilde stieren die op volle snelheid ergens op afstormen.
Wanneer er een bullish trend oftewel, een bullrun, wordt voorspeld dan betekent dit dat de prijs waarschijnlijk zal gaan stijgen.

Bullrun in het verleden

In 2017 heeft de cryptowereld een gigantische bullrun meegemaakt.
Als we kijken naar het begin van het jaar 2017 stond de prijs rondom de $1000,- dollar.
Hier zijn tussendoor een aantal kleinere bullruns geweest waarin de prijs van één hele Bitcoin in een paar dagen verdubbelde.
Maar kijkend naar november/december van 2017 zien we dat de prijs op 15 november op $6500,- dollar stond. Een maand later op 18 december heeft deze $19.800,- aangetikt.
Dit is een verdrievoudiging op een behoorlijk bedrag. Dit was dan ook het moment waarop veel mensen besloten in te stappen, mede hierdoor werd de prijs zo omhoog gedreven.

Als we nog verder terug gaan zoeken dan komen we nog een aantal kleinere bullruns tegen waarin de prijs nog veel grotere (procentuele) stijgingen meemaakte.
Zo is er helemaal in het begin, voordat kranten er iets over schreven, in 42 dagen van $1,67 naar $30 dollar geschoten.

Wanneer kunnen we weer een bull run verwachten?

Dit is niet te voorspellen, helaas… Er zijn echter altijd wel wat berichten te vinden online waarin mensen hun voorspellingen geven over wanneer de volgende bull run eraan zit te komen.
Ondanks dat we langzaam uit een dal zijn gekropen het afgelopen jaar zijn we nog niet terug op de ATH van bijna 2 jaar geleden.
Het is nog even afwachten dus!

Om in ieder geval zeker te zijn dat je erbij bent voor de volgende bull run plaatsvindt kan je nu alvast wat munten inkopen.