De Franse tak van Just Eat, een online platform voor het bestellen en bezorgen van eten, heeft voor de Franse variant bitcoin betalingen ingeschakeld. Just Eat is onderdeel van Just Eat Takeaway en is voor de Nederlanders beter bekend als Thuisbezorgd, welke al langere tijd bitcoin betalingen accepteert in Nederland.

Het concern is een partnership aangegaan met Bitpay, een cryptocurrency betalingsprovider, om het mogelijk te maken voor gebruikers om met bitcoin te betalen. Hiermee wordt het voor de Franse klanten mogelijk om bij meer dan 15.000 restaurants met bitcoin te betalen.

Deze stap volgt na de fusie tussen Just Eat en Takeaway.com eind 2019, het is dan ook aannemelijk dat de invloed van Takeaway.com hier een grote invloed op heeft gehad.

De website van Just Eat France geeft aan de de gebruikers een digitale wallet moeten aanmaken en moeten koppelen aan de Just-Eat applicatie. Hierna zouden de gebruikers bitcoin kunnen kiezen als betalingsoptie en worden ze doorverwezen naar het Bitpay-portaal.

De koers van Bitpay wordt aangehouden door het concern en er zullen geen transactiekosten in rekening worden gebracht.