Bitcoin-maximalist en tevens Twitter oprichter Jack Dorsey heeft gezegd dat het mislukte cryptovaluta-project van Meta (voorheen Facebook) “verspilde moeite en tijd” was en dat het zijn inspanningen had moeten richten op “het toegankelijker maken van Bitcoin voor iedereen”.

Afgelopen dinsdag werd er op de Bitcoin for Corporations-conferentie een interview gehouden tussen MicroStrategy CEO Michael Saylor en Jack Dorsey. In dit interview  spraken de twee over hoe bedrijven Bitcoin (BTC) kunnen integreren en gebruiken.

De discussie ging al snel over het Diem project van Meta/Facebook. En hoewel Diem volgens Dorsey om de juiste redenen begon zei Dorsey dat het gebruik had moeten maken van een open-end protocol zoals Bitcoin.

“Dit hele gedoe met Libra en vervolgens Diem, ik denk dat er heel veel lessen uit te trekken zijn”, vertelde Dorsey aan Saylor. “Hopelijk hebben ze veel geleerd, maar ik denk dat er vooral veel verspilde moeite en tijd is geweest.”

Sinds Dorsey vorig jaar november zijn functie als Twitter-CEO heeft neergelegd, heeft Dorsey duidelijk gemaakt dat hij van plan is om Bitcoin de focus te maken van zijn nieuwe bedrijf, Block. Block maakt het mogelijk voor gebruikers om Bitcoin te kopen via Cash App.

“Die twee of drie jaar of hoe lang het ook is geweest, hadden beter kunnen worden besteed aan het toegankelijker maken van Bitcoin voor meer mensen over de hele wereld.”

“We hebben nu dit open netwerk. En het is bruikbaar. Het is niet voor iedereen toegankelijk, maar wel bruikbaar. Hoe gemakkelijker we het maken, hoe sneller we het maken, hoe toegankelijker we het maken… Het zal alles verbeteren, inclusief alles wat Facebook van plan was met Libra en Diem te doen.”

Het whitepaper werd in 2019 uitgebracht door Facebook en zorgde voor veel opschudding wereldwijd. Na een hoop hindernissen die vooral met de wet en regelgeving te maken hadden en slechte PR werd er in december 2020 besloten om te rebranden naar Diem. Het begin van het einde lijkt het.

Meta heeft officieel aangekondigd dat het Diem’s ​​intellectuele eigendom en andere activa maandag aan Silvergate Capital Corporation zou verkopen voor een totale waarde van $182 miljoen.