De medeoprichter van Twitter, Jack Dorsey, heeft deze week Twitter verlaten. Volgens het officiële bericht zou de oud Twitter-CEO zich meer willen focussen op zijn andere bedrijf genaamd Square. Square is een digitaal betalingsbedrijf en heeft nu aangekondigd dat het zijn bedrijfsnaam heeft veranderd in Block, als verwijzing naar blockchain-technologie.

In een tweet op woensdag zei Square dat de nieuwe naam het betalingsbedrijf samen zal brengen met Cash App, het gedecentraliseerde Bitcoin (BTC) uitwisselingsproject tbDEX en muziek- en video streaming platform Tidal. In het persbericht staat dat Square Crypto, de cryptocurrency-gerichte tak van het betalingsbedrijf, zijn naam zal veranderen in Spiral en lid zal worden van de Block-familie.

“Block references the neighborhood blocks where we find our sellers, a blockchain, block parties full of music, obstacles to overcome, a section of code, building blocks, and of course, tungsten cubes,” zei Square in het persbericht. “We zijn al meer dan een jaar bezig om deze verandering door te voeren, en het vertegenwoordigt alleen een verandering van onze officiële bedrijfsnaam; niet ons doel, onze visie, onze structuur of onze manier van werken.”

“Block is een nieuwe naam, maar ons doel van economische empowerment blijft hetzelfde”, zei Dorsey over de nieuwe naam. “Hoe we ook groeien of veranderen, we zullen doorgaan met het bouwen van tools om de toegang tot de economie te vergroten.”

Square zei dat de officiële naamswijziging “op of rond” 10 december van kracht zou zijn. Volgens het bedrijf zullen er geen organisatorische verandering zijn in Block, Cash App, Tidal, Spiral of tbDEX.