In de wondere wereld van crypto bevinden zich een aantal personen die een grote invloed hebben op de markt. Vitalik Buterin bijvoorbeeld, de naam zegt u misschien niet direct iets maar deze man is verantwoordelijk voor misschien wel de grootste blockchain ontwikkelingen. Hij is namelijk het meesterbrein achter Ethereum.

Hieronder hebben we een aantal invloedrijke personen op een rijtje gezet.

Andreas M. Antonopoulos

(De Bitcoin-man wiens naam niemand kan spellen)

In 2012 raakte Antonopoulos verliefd op Bitcoin. Hij verliet uiteindelijk zijn baan als freelance consultant en begon op conferenties over bitcoin te praten, startups advies te geven en gratis artikelen te schrijven. Andreas wordt gezien als een van de eerste bitcoin-goeroes.

Antonopoulos verwierf de meeste bekendheid als auteur van het boek: “Mastering Bitcoin.”
Als een crypto-opvoeder, heeft hij een belangrijke online aanwezigheid in de crypto-wereld. Na het lanceren van “Mastering Bitcoin” in 2014 publiceerde hij vervolgens “The Internet of Money” en “Mastering Ethereum.”
Hierdoor nam zijn invloed op crypto-enthousiasten enorm toe. Het bewijs hiervan is zijn Twitter-profiel waar hij 50
waardoor zijn invloed onder crypto-enthousiasten enorm toenam. Zijn Twitter-profiel is hiervan het bewijs – hij heeft meer dan een half miljoen volgers met wie hij zijn nieuwste gedachten over Blockchain en crypto kan delen.

Bekijk het Twitter profiel van Andreas hier.

Roger Ver

(The Bitcoin Jesus)

Roger Ver staat bekend als een van de eerste (en mogelijk meest controversiële) cryptocurrency-evangelisten. Zijn crypto-reis begon in 2011. Het duurde niet lang tot zijn eerste crypto-investering.

Destijds runde Roger Ver een groothandel voor computeronderdelen genaamd ‘Memory Dealers’. Uiteindelijk integreerde Roger Ver bitcoin-betalingen in deze website. Zo konden klanten betalingen in bitcoin doen. Doordat Roger Ver er zo vroeg bij was wordt er geschat dat hij nu over 400.000(!) bitcoins bezit.

Hoewel hij een reputatie had opgebouwd als fervent Bitcoin-supporter, werd hij geleidelijk kritischer ten opzichte van Bitcoin. Hij was geen fan van de block-size limieten en schaarde zich uiteindelijk bij het Bitcoin Cash kamp en verdiende daarmee de andere dubieuze bijnaam – Bitcoin Judas. Roger Ver geeft vaak zijn mening, of het nu aangenaam is of niet, het is zeker te horen (door zijn 590 duizend Twitter-volgers).

Vitalik Buterin

(founder van Ethereum)

Vitalik Buterin waagde zich in 2011 in de crypto-wereld. Hij startte zijn reis in de crypto wereld als blogger. Zo schreef hij blockchain en crypto posts voor 5 BTC per stuk in een bitcoin-chatroom.

Hoewel het aanbod op dat moment gelijk was aan $ 3,50, kan men het achteraf een vrij goede deal noemen. Zijn schrijfstijl trok de aandacht van Mihai Alisie en de twee besloten later om samen het Bitcoin Magazine op te richten. Vitalik raakte steeds meer geworteld in de wereld van de digitale valuta en dit leidde tot een eigen project – Ethereum.

Vitalik zag dat de Blockchain-technologie veel meer kon ondersteunen dan alleen betalingen. Hij had een visie voor het bouwen van een ‘nieuwe Blockchain’ waarmee gedecentraliseerde apps in tal van industrieën zouden kunnen worden gemaakt.
Hij bracht het idee van Ethereum in 2013 voor het eerst naar buiten middels een whitepaper en haalde vervolgens voor meer dan $ 18 miljoen aan Ether-tokens op. Sindsdien heeft Ethereum de manier veranderd waarop we Blockchain gebruiken. 

Vitalik heeft 878K volgers op Twitter en zijn waarde wordt geschat op ongeveer $ 70,4 miljoen USD. Hij is absoluut een van de toonaangevende visionairs op het gebied van blockchain. 

Justin Sun

(oprichter van Tron)

Justin Sun is de oprichter van de TRON Foundation, de organisatie wekle achter de gelijknamige cryptocurrency zit. In 2017 stapte TRON over naar een eigen protocol en werd een van de grootste blockchain-systemen ter wereld. 

Sun is een meester in het creëren van nieuwswaardige onderwerpen en het promoten van zichzelf. Hij neemt actief deel aan discussies op sociale media met andere prominente figuren in de cryptocurrency-wereld.
Daar komt ook nog bij kijken dat Sun de koers van Tron meerdere malen heeft weten te beinvloeden aan de hand van zijn eigen tweets. Zo claimde Sun afgelopen september nog een lunch te hebben met de miljardair Warren Buffet, toen het erop aankwam melde Sun zich echter ziek en gaf aan dat het verplaatst zou worden. Veel mensen twijfelde echter aan de echtheid van de afspraak. Dit resulteerde in een waardedaling van 10% in 24 uur.

Sun heeft 1.65M volgers op Twitter. 

Charlee Lee

(maker Litecoin)

Charlie Lee is de maker van Litecoin (de op vier na grootste cryptocurrency door op basis van marktkapitalisatie) en directeur van de Litecoin Foundation.
Voorheen was Lee directeur engineering bij Coinbase. In 2011 besloot Lee echter dat het genoeg was en begon, terwijl hij nog bij Google werkte, met het ontwikkelen van Litecoin.
Zijn carrière in de cryptocurrency-industrie maakt hem tot een van de meest prominente en ervaren figuren. 

Hij verkocht bijna al zijn Litecoin in december 2017 om belangenconflicten in zijn huidige functie bij de stichting te voorkomen.