In 2017 zijn wij ooit begonnen met het aanbieden van 3 verschillende munten. Destijds konden er via ons platform bitcoin, ethereum, of litecoin worden gekocht en verkocht.
Ondertussen zijn we bijna 3 jaar verder en hebben we ons aanbod vergroot naar meer dan 200 verschillende munten. Van kleine altcoins tot de grote munten uit de top 10, we durven wel te stellen dat we een uitgebreid assortiment hebben.

Als bedrijf willen wij blijven innoveren, zo hebben we in de afgelopen tijd stablecoins aan ons platform toegevoegd en aangekondigd dat wij hier een rente over gaan geven.

Als volgende toevoeging hebben wij PAX-Gold, goud in de vorm van een cryptocurrency!
Dit betekent dat je echt goud kan bezitten en verhandelen, maar dan digitaal en met de voordelen die crypto met zich meebrengt. 

Waarom voegen jullie PAXG toe?

Veel beleggers/overheden houden goud aan naast fiat valuta en beleggingen. Goud wordt door veel beleggers beschouwd als veilige haven. Denk bijvoorbeeld eens aan De Nederlandse Bank (DNB). Op hun website valt het volgende te lezen: DNB bezit ruim 600 ton goud. Een baar goud houdt altijd zijn waarde. Crisis of niet. Dat geeft een veilig gevoel. Het goudbezit van een centrale bank is dan ook een baken van vertrouwen.”

Naast de reguliere cryptocurrencies die we aanbieden kan er nu dus ook gehandeld worden met goud.

Over PAX Gold

PAX Gold (PAXG) is een digitaal activum waarbij één token wordt ondersteunt door één ‘fine troy ounce (t oz)‘ van een 400 oz London Good Delivery-goudstaaf, opgeslagen in de goudkluizen van Brinks. Iedereen die PAXG bezit, bezit het onderliggende fysieke goud, dat in bewaring wordt gehouden door Paxos Trust Company. Het is dus een ruilbare token welke wordt ondersteund door fysiek goud.

Een van de grootste voordelen van PAXG is dat je fysiek goud bezit, met het gemak van een cryptocurrency. Je kan dus vanaf je laptop of je smartphone goud kopen, versturen, of ruilen.

Bezitters van PAXG kunnen ten alle tijde de eigenschappen van hun goud opzoeken. Denk hierbij aan het serienummer, de waarde, of fysieke eigenschappen.

Opzoeken kan heel eenvoudig door het wallet adres in te voeren in de tool van Paxos zelf.

Fysieke Goudbaar

Paxos Gold kan ook worden ingewisseld voor een fysieke goudbaar bij Paxos zelf.
Om PAXG in te wisselen voor een fysieke goudbaar dient u in het bezit te zijn van minstens 430 PAXG tokens, hierna dient u een verkoopaanvraag in te dienen bij Paxos. Vervolgens kunt u via de PAXG wallet pagina eenvoudig het inwisselingstraject starten. Zodra er een verzoek is ingediend bij Paxos Gold zal hun klantenservice het verder afhandelen. 

Voor meer informatie van Paxos zelf kan je op deze pagina een kijkje nemen voor de documentatie.