Bitcoin heeft een lastige maand achter de rug. Een maand waarin de koers van de cryptomunt hard daalde en vervolgens langzaam opkrabbelde. Maar ondanks dat Bitcoin een van de grootste crashes in de geschiedenis heeft doorgemaakt zijn de beleggers optimistischer dan ooit tevoren.  

Althans, dat is het oordeel dat Voyager Digital trekt uit de resultaten van een Q2 retailinvesteringsonderzoek, dat 3.671 hoogfrequente handelaren op het Voyager-platform ondervroeg.

81% van de respondenten geeft aan meer vertrouwen te hebben in de toekomst van cryptocurrency, zelfs na de prijs crash in april en mei, waarbij Bitcoin en anderen meer dan 50% van hun waarde verloren. Hoewel de markt nog steeds niet terug is op de oude niveaus is de markt enigszins hersteld.

Het herstel lijkt dus aan te zetten tot het investeren van nieuw geld. 87% van de respondenten van de enquête geeft aan van plan te zijn hun crypto-bezit in het volgende kwartaal te vergroten – een kleine stijging ten opzichte van de 80% die hetzelfde zei in het eerste kwartaal.

Meer dan negen van de tien ondervraagden hebben aangegeven te denken dat de Amerikaanse Securities and Exchange Commission uiteindelijk een Bitcoin ETF zou goedkeuren – een op de beurs verhandeld fonds waarvan crypto-aanhangers denken dat het de waarde van Bitcoin zal verhogen door het bloot te stellen aan institutionele investeringen.

De respondenten werd gevraagd naar de altcoins waar ze het meest optimistisch over zijn. Cardano (ADA) bleek opvallende genoeg het meest populair te zijn, met 55% van de ondervraagden die zeiden bullish te zijn op Cardano. Op de tweede plaats is Dogecoin (DOGE) terug te vinden waar 11% bullish over zegt te zijn. Dit is dus anders dan de standaard Bitcoin en Ethereum en enigszins opvallend te noemen.

De overgrote meerderheid is dus ondanks de recente crash nog steeds optimistisch over de markt. Het blijft natuurlijk de vraag hoe representatief de resultaten uit dit onderzoek zijn onder 3600 handelaren.